ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ: «ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε πως οι ποινές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα ανασταλούν, ενώ αναφέρθηκε και στα οικονομικά της Euroleague.

Μπερτομέου: «Αναστέλλουμε τις κυρώσεις του Γιαννακόπουλου»

Μιλώντας στην καταλανική «Sport», ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague αναφέρθηκε στις ποινές που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ στη συνέχεια μίλησε τόσο για τα οικονομικά της διοργάνωσης, όσο και για τα «παράθυρα» της FIBA.

«Αυτές τις ημέρες έλεγα στην Ελλάδα πως το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Την προηγούμενη σεζόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έκανε ανεπίτρεπτα πράγματα, για τα οποία του επιβλήθηκαν οι μεγαλύτερες κυρώσεις. Η σεζόν ολοκληρώθηκε και εκείνος απολογήθηκε δημοσίως, αποδεχόμενος πως έκανε λάθος. Αυτό ανοίγει την πόρτα για να αναστείλουμε τις κυρώσεις, όχι να τις συγχωρήσουμε. Και θα αποβληθεί την ίδια στιγμή, αν κάνει πάλι τα ίδια πράγματα», ανέφερε αρχικά όσο αφορά τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και συνέχισε για τα οικονομικά της Euroleague:

«Είναι καλύτερα από ποτέ. Έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία, περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε την δυνατότητα να διαθέτουμε περισσότερους πόρους στους συλλόγους μας. Και πάνω από όλα μπορούμε να επενδύουμε περισσότερο στο προϊόν μας. Δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις στο μέλλον και να φτάσουμε στο επίπεδο που αξίζει αυτό».

Τέλος όσον αφορά τα «παράθυρα» υπογράμμισε: «Πέρασε και το τέταρτο παράθυρο και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πρόβλημα της Euroleague. Το πρόβλημα με τα παράθυρα είναι ότι το καλεντάρι είναι λάθος. Οι προπονητές και οι παίκτες το έχουν πει. Αυτό το σύστημα δεν αρέσει στην Ευρώπη, η οποία συνεισφέρει πολύ στο ΝΒΑ κι έχει μια ισχυρή λίγκα, όπως η Euroleague. Και με αυτό το σύστημα βλέπουμε αγνώριστες τις εθνικές ομάδες. Αν αυτό θέλει η FIBA, για μένα είναι λάθος. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε στους οπαδούς το καλύτερο προϊόν. Και αυτό δεν είναι. Δεν ξέρω αν θα το διορθώσουν, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη σεζόν θα δούμε πάλι τα ίδια».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 18 Αυγούστου