ΑΥΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Η Euroleague ανακοίνωσε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς της, τις οποίες πρέπει να γνωρίζεται εν όψει της νέας σεζόν που ξεκινά.

Αυτά αλλάζουν στους κανονισμούς της Euroleague

Η πιο σημαντική αφορά την κατοχή μετά από τεχνική ποινή. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η ομάδα που την κερδίζει θα έχει και την κατοχή μετά την εκτέλεση της βολής, κάτι που πλέον δεν θα ισχύει.

Συγκεκριμένα, η ομάδα που είχε την κατοχή πριν την τεχνική ποινή θα συνεχίσει να την έχει μετά τη βολή που θα εκτελεστεί έπειτα από τον καταλογισμό της παράβασης.

Επίσης, στην προσπάθεια του να προσθέσουν ακόμα περισσότερο θέαμα οι άνθρωποι της διοργάνωσης αποφάσισαν να διαφοροποιήσουν και τον κανονισμό για την ανάκτηση της κατοχής της μπάλας.

Ένας παίκτης θα μπορεί πλέον να μαζέψει ο ίδιος το επιθετικό μετά από άστοχο σουτ του ακόμα κι αν η μπάλα δεν έχει χτυπήσει στη στεφάνη. Θα μπορεί εν κατακλείδι να κάνει ακόμα και alley-oop στον εαυτό του αν το επιθυμεί...

Επίσης, θα δίνεται τεχνική ποινή στον παίκτη που θα πιέσει στην επαναφορά και θα πατήσει την τελική γραμμή στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα.

Οι άλλες τέσσερις σημαντικές αλλαγές είναι οι εξής...

* Μετά από κάποιο αντιαθλητικό φάουλ ή αποβολή με ντισκαλιφιέ, η κατοχή θα δίνεται στην ομάδα που ευνοείται και πάντα θα μπορεί να κάνει την επαναφορά στο γήπεδο που επιτίθεται με 14 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο.

* Σε περίπτωση φάουλ ή κάποιας παράβασης, ο χρόνος επίθεσης για την ομάδα που θα έχει τη μπάλα θα είναι τα 24 δευτερόλεπτα εάν και εφόσον την επαναφέρει κάτω από το καλάθι της ή 14 δευτερόλεπτα αν κάνει την επαναφορά από το μισό γήπεδο.

* Ο προπονητής που θα καλεί τάιμ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα ή της παράτασης θα μπορεί να επιλέξει από που θα ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας του. Είτε κάτω από την άμυνα, είτε στο μισό γήπεδο.

* Και τέλος αν η μπάλα κολλήσει μεταξύ στεφάνης και ταμπλό θα καταλογίζεται τζάμπολ για την κατοχή και ο χρόνος επίθεσης θα είναι τα 14 δευτερόλεπτα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 26 Μαίου