ΣΠΑΧΙΑ-ΝΤΙ ΜΠΑΡΤΟΛΟΜΕΟ: «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ»

Οι εκπρόσωποι της Μακάμπι Τελ Αβίβ εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την πρόσκληση της ΚΑΕ να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Σπάχια-Ντι Μπαρτολομέο:  «Μεγάλος άνθρωπος και οραματιστής»

Η Μακάμπι είναι μία ιστορική ομάδα που τη συνδέει διαχρονική φιλία με τον Παναθηναϊκό, όπως διαχρονική φιλία συνέδεε και τον Παύλο Γιαννακόπουλο με τον πρόεδρό της, Σιμόν Μιζράχι. Η παρουσία της, λοιπόν, στο τουρνουά έχει βαρύνουσα σημασία, άτι που εκφράστηκε από τον προπονητή και τον αρχηγό της. 

Αρχικά, ο Νέβεν Σπάχια είπε: «Από το 1996 έχω την τιμή και την τύχη να συναντήσω την οικογένεια Γιαννακόπουλου και προσωπικά  τον κύριο Παύλο. Μετά από 22 χρόνια, είναι περίεργο πως τα φέρνει η ζωή, είμαστε εδώ σε ένα τουρνουά, μαζί με τις άλλες ομάδες και τους προπονητές, για να τιμήσουμε όσα έκανε ο κ. Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό αλλά και για εμάς, όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα είναι ένα εξαιρετικό τουρνουά, με εξαιρετικούς παίκτες και προπονητές. Πιστεύω πως θα γίνουν σπουδαία ματς και ο κόσμος θα γεμίζει το γήπεδο για να τιμήσει αυτόν τον σπουδαίο άνδρα», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της «ομάδας του λαού».

Σε ερώτηση για το τι χάνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τι κληρονομιά αφήνει ο Παύλος Γιαννακόπουλος, απάντησε: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στην ιστορία του σύγχρονου μπάσκετ, δημιουργώντας την κουλτούρα του αθλήματος εντός κι εκτός παρκέ. Ήμουν τυχερός που τον γνώρισα στη διάρκεια της καριέρας μου και είδα πόσο μεγάλος άνθρωπος ήταν και τι όραμα είχε. Λίγοι άνθρωποι και λίγες οικογένειες στην Ευρώπη είχαν τέτοια επιρροή, θα είναι κάτι που θα το θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή, θα περάσει στην ιστορία του μπάσκετ το όνομά του με πολύ μεγάλα γράμματα».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τζον Ντιμπαρτολομέο, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω που είμαστε εδώ, είναι σημαντικό για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να είναι εδώ για να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ξέρω πως η διοίκηση της Μακάμπι και του Παναθηναϊκού έχουν μακρά και καλή σχέση, είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου