ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ-ΓΚΙΛ: «ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Ο προπονητής και ο αρχηγός της Χίμκι μίλησαν για την παρουσία τους στο σπουδαίο ετήσιο Τουρνουά για έναν επίσης σπουδαίο άνθρωπο.

Μπαρτζώκας-Γκιλ: «Γίγαντας με ανθρώπινη υπόσταση ο Παύλος Γιαννακόπουλος»

Αρχικά, ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, επεσήμανε: «Για τους προπονητές είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τεστάρουν τις ομάδες τους λίγο πριν αρχίσουν οι επίσημες διοργανώσεις, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για αυτό το τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι για ποιο λόγο γίνεται και σε ποιου τη μνήμη. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο οι εργαζόμενοι στη ΒΙΑΝΕΞ και στον Παναθηναϊκό, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και η οικογένειά του δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ, αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μια θρυλική μορφή. Ο τρόπος που τιμάται σήμερα, από τόσο καλές ομάδες, από τόσο πολύ κόσμο, το δείχνει αυτό για ακόμα μια φορά. Είμαστε χαρούμενοι σαν Χίμκι που συμμετέχουμε, όχι για το αγωνιστικό κομμάτι, ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας έγινε και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ.».

Σε ερώτηση για την κληρονομιά που αφήνει ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αποκρίθηκε: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η παράδοση που δημιούργησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, κάτι που συνεχίζεται από την οικογένειά του και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που διατηρούν τον Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός πέρα από τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων, παραμένει ένας από τους γίγαντες του αθλήματος στην Ευρώπη. Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά από αυτό που γνωρίζω ενδιαφερόταν πρώτα για την ανθρώπινη πλευρά, την οικογένεια του καθενός και έπειτα για οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό».

Εκπροσωπώντας τη Χίμκι, ο Άντονι Γκιλ, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τιμή που μας κάνει ένα ιστορικό κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός σε μια νέα ομάδα όπως η Χίμκι. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 18 Ιουνίου