ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ: «ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» (VID)

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραβρέθηκε στο gala για το «Παύλος Γιαννακόπουλος» και αναφέρθηκε στον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού…

Μπερτομέου: «Επιρροή σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Παύλος Γιαννακόπουλος» (vid)

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleage, Τζόρντι Μπερτομέου, βρίσκεται στην Αθήνα και θα δώσει το «παρών» στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να τιμηθεί η μνήμη του κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο Καταλανός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και για το πόσο αυτός βοήθησε στο να βελτιωθεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ και να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα.

«Είχα την τιμή και το προνόμιο να είμαι φίλος με τον Παύλο για αρκετά χρόνια. Η προσωπικότητά του και η κληρονομιά που αφήνει πάνε πιο πέρα από τον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως ότι έκανε για αυτό το κλαμπ αλλά βασικά κυρίως ότι έκανε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Όλη η οικογένεια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα πρέπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για όσα μας έδωσε και βοήθησε στο να φτάσουμε σε αυτό που είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ σήμερα. Θα πρέπει όλοι να τιμούμε τη μνήμη του», είπε αρχικά ο Μπερτομέου και πρόσθεσε:

«Όταν μάθαμε τα νέα για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Σε όλη την Ευρώπη έγινε αυτό. Είχε επιρροή σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πήγε τον Παναθηναϊκό σε ένα επίπεδο που δεν είχε βρεθεί κανένας πριν, τον έκανε μια πραγματική υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε όλη την Ευρώπη αναγνώριζαν τι έκανε συνολικά για το μπάσκετ και αυτό ήταν κάτι που έβγαινε από τα σύνορα της Ελλάδας και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη».

Δείτε το βίντεο:

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Source: Jordi Bertomeu from Euroleague for Pavlos Giannakopoulos tournament by Leoforos

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 24 Ιουνίου