«ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ»

Μετά την αναφορά του στον Νικ Καλάθη, ο Τζεφ Χιγκέιρα μίλησε και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, με τον οποίο δουλεύει τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως φέτος το καλοκαίρι ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε μεγάλη βάση στο σουτ του.

«Σπουδαίος αθλητής και δουλευταράς ο Παπαπέτρου»

Ο Τζεφ Χιγκέιρα, όμως, εκτός από personal trainer του Νικ Καλάθη δουλεύει τα τελευταία χρόνια ατομικά και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, κάτι που έκανε και αυτό το καλοκαίρι μετά από την απόφαση του διεθνούς φόργουορντ να πάρει μία σημαντική απόφαση στην καριέρα και να μεταπηδήσει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός προπονητής από τη Φλόριντα μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον 24χρονο άσο, εκθειάζοντας τα αθλητικά του χαρακτηριστικά, την εργατικότητά του, στοιχείο της οποίας αυτό το καλοκαίρι αφιέρωσε στο να επανέλθει πλήρως σωματικά και να βελτιώσει το σουτ του:

«Δουλεύω με τον Ιωάννη για δεύτερο καλοκαίρι. Είναι ένας τρομερά αθλητικός παίκτης, ένας σπουδαίος αθλητής και δουλευταράς. Ένα από τα πράγματα που δουλέψαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν στο να επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του και να επιστρέψει στο σημείο που ήταν για να είναι πιο σταθερός. Κάναμε λίγη πλάκα αυτό το καλοκαίρι, αφού πήρε την απόφαση να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στον Παναθηναϊκό. Κι επειδή δουλεύω και με τον Βεζένκκοβ και ήταν μπροστά το συζητούσαμε και το κάναμε εικόνα που θα παίξουν αντίπαλοι».

1960115

Ο έμπειρος γυμναστής αναφέρθηκε και στην επιμέρους δουλειά που έγινε με τον παίκτη του Παναθηναϊκού. «Δουλέψαμε και στα δύο πόδια του, ώστε να είναι σταθερός και το ίδιο εκρηκτικός από δεξιά και αριστερά, όπως επίσης και στο σουτ του, αλλά και τελείωμα του ποστ με τα δύο χέρια. Γενικά επεξεργαστήκαμε αρκετά πράγματα και όπως πάντα δώσαμε βάση στο να είναι δυνατός για να αποφεύγει τους τραυματισμούς».

Όσο για το αν ο Έλληνας παίκτης μπορεί να αγωνιστεί στην θέση «4», είπε: «Πιστεύω πως ναι. Είναι δυνατός, εκρηκτικός και μπορεί να σουτάρει μετά από διαφορετικές καταστάσεις, π.χ. μετά από pick and pop». Tο «3» και το «4» δεν είναι οι μόνες θέσεις στις οποίες μπορεί να βοηθήσει ο Παπαπέτρου σύμφωνα με τον Τζεφ Χιγκέιρα:

1960068

«Ο Ιωάννης είναι ένας πολύπλευρος παίκτης και λόγω του σουτ του μπορεί να μετακινείται ανάμεσα σε τρεις θεσεις (σ.σ "2", "3", "4"» είπε με νόημα και συμπλήρωσε: «Το καλοκαίρι όπως είπα δουλέψαμε πολύ στο σουτ του. Νομίζω πως τα ποσοστά έχουν να κάνουν και με το σώμα, οπότε κοιτάξαμε να δυναμώσουμε τον κορμό του. Πλέον νιώθει καλύτερα κάνοντας κίνηση χωρίς την μπάλα για το catch and shoot και πιστεύω πως θα τον βοηθήσει πολύ».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 22 Απριλίου