«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ… ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

Ο Γιάννης Σιούτης μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ ΩΡΑ» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στους παίδες αλλά και για τον μεγάλο στόχο της Ακαδημίας του «τριφυλλιού»

«Στόχος μας να κάνουμε τα παιδιά μας… καλύτερα»

Η παιδική ομάδα του Παναθηναϊκού πριν από μερικές ημέρες κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Αγρίνιο και ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Γιάννης Σιούτης, μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ ΩΡΑ» για όσα έζησε και για τους στόχους της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού.

Για το ποιο ήταν το «κλειδί» της κατάκτησης του πρωταθλήματος ο Γιάννης Σιούτης είπε «Η συνέπειά μας όλη την χρονιά ήταν αυτή που μας «οδήγησε» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η συνέπεια που δείξαμε σαν ομάδα. Μια ομάδα που δούλευε πολύ καλά από τις 20 Αυγούστου που ξεκινήσαμε. Είχαμε συνέπεια και δουλεύαμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Είχαμε την υποστήριξη του συλλόγου και μας βοήθησε πολύ. Στόχος μας είναι η καθημερινότητα. Πώς να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Και όλοι ζήσαμε μια μεγάλη εμπειρία».

Για τον… πραγματικό στόχο της Ακαδημίας: « Ποτέ δεν μιλήσαμε με τον Φραγκίσκο για το αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Συζητάμε πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι παίκτες και καλύτεροι άνθρωποι. Και να προοδεύουν. Αυτή είναι η ευχαρίστησή μας. Να τους βλέπουμε να γίνουν καλύτεροι. Το πρωτάθλημα μας δικαίωσε, αλλά ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός».

Για την παρουσία του Μανώλη Δήμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα NBA junior «Μεγάλη επιτυχία και για τον παίκτη και για την ομάδα. Παιδιά που μπαίνουν σε μεγάλα τουρνουά, που πηγαίνουν στην Αμερική είναι μεγάλο βήμα για την Ακαδημία. Θα γίνουν και άλλα τέτοια βήματα στο μέλλον».

Για το ότι οι γονείς δεν «εμπλέκονται» στις προπονήσεις, όπως γινόταν παλιότερα: «Οι προπονήσεις μας είναι κλειστές. Οι γονείς παρακολουθούν μέσω τηλεόρασης. Δίνουμε παιχνίδια και βλέπουν. Η προπόνηση είναι για τα παιδιά και τους προπονητές».

Για το αν αγχώθηκαν την τελευταία ημέρα του τουρνουά στο Αγρίνιο: « Κάναμε 4 νίκες και 1 ήττα και έπρεπε να περιμένουμε το τελευταίο ματς. Αγχωθήκαμε θέλαμε το πρωτάθλημα  .Έγινε διπλή ισοβαθμία και νομίζω ότι ήταν και το πιο δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα που δείξαμε στο τουρνουά».

Για την αφιέρωση στον Παύλο Γιαννακόπουλο: « Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος έκανε τον Παναθηναϊκό κορυφαίο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γενικά η οικογένεια. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε γι αυτόν τον μεγάλο άνδρα».

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: « Είναι πολύ μεγάλη τιμή και προνόμιο για εμένα να δουλεύω στον Παναθηναϊκό. Το κάνω με μεγάλη συνέπεια και προσπαθώ να ανταποκριθώ σε αυτό που πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός. Είναι συγκινητικό να βλέπω την ομάδα μου πρωταθλήτρια αλλά στόχος είναι η καθημερινότητα. Αύριο να είμαστε καλύτεροι από χθες».

Για τον στόχο των Ακαδημιών: «Δε μπορούμε να στοχεύουμε πολύ μακριά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ομάδες που μας αντιπροσωπεύουν αλλά στόχος θα είναι πάντα η επόμενη ημέρα».

Για το προπονητικό team των Ακαδημιών: «Η αλήθεια είναι πως έχουμε φτιάξει μια ομάδα που συνεργάζεται πολύ καλά. Έχει πολύ καλή επικοινωνία με προπονητές και διοίκηση και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο».

Για το αν θα μπουν παιδιά στην αντρική ομάδα: « Μεγάλος στόχος είναι να βγάλουμε παιδιά και να πάνε στην πρώτη ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο γιατί είναι ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Αλλά γι αυτό δουλεύουμε και σύντομα πιστεύω θα έχουμε αποτελέσματα».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου