Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Η Euroleague σε ανακοίνωσή της για το συμβούλιο στη Μαδρίτη πήρε θέση για όσα έγιναν και για τη διαμάχη με τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η θέση της Euroleague για όσα έγιναν στη Μαδρίτη

Το Leoforos νωρίτερα μετέφερε όλα όσα έγιναν και την οριστική ρήξη στις σχέσεις Παναθηναϊκού και Euroleague. Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επίσημη θέση της διοργανώτριας, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο συμβούλιο στο «Ciudad Real Madrid» στην Ισπανία περιλάμβανε και όσα τέθηκαν στο τραπέζι από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Euroleague, εξετάστηκαν από το συμβούλιο οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά και το dvd κι ο φάκελος με τα διαιτητικά λάθη που είχε αποσταλεί σε ομάδες και μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη ενώ υποστηρίζεται πως ο κ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε από τη συνεδρίαση πριν αυτή ολοκληρωθεί. Παράλληλα, στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται πως όλα όσα συζητήθηκαν θα τεθούν υπό επικύρωση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Euroleague που θα γίνει το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε επίσης τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Superfoods, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί με πολυάριθμα Μέσα Ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι σύλλογοι με την μοναδική εξαίρεση του Παναθηναϊκού συμφώνησαν ομόφωνα και έντονα ότι τέτοιες δηλώσεις έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα και προκαλούν ζημιά στο EuroLeague -το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων του ECA, οι οποίοι καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, ζητώντας του να σταματήσει τις δηλώσεις του αμέσως.

Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του για τις υπάρχουσες εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν τυχόν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως έχουν επανειλημμένα οριστεί και εγκριθεί από όλους τους Μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού. Όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν επίσης τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό και εμβληματικό θεσμό στην ευρωπαϊκή λέσχη μπάσκετ και αθλητισμού και σε έναν συνάδελφο μετόχους του ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους άλλους παρευρισκόμενους μετόχους του ECA να αναθέσουν στον διευθύνοντα σύμβουλο της EuroLeague τη χορήγηση αμνηστίας στην επιβολή απαγόρευσης της αρένας που ισχύει επί του παρόντος για τον ίδιο. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα αυτό, εξέλιξη μετά από την οποία ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από την ολοκλήρωσή της.

Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν θα υποβληθούν στην επόμενη συνεδρίαση των μετόχων του ECA για επίσημη έγκριση»

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου