ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - EUROLEAGUE...

Οριστική ρήξη προέκυψε στις σχέσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την Euroleague κατά τη διάρκεια του έκτακτου συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής και πλέον όλα δείχνουν πως αυτή είναι και η τελευταία σεζόν της παρουσίας του τριφυλλιού στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Οριστική ρήξη στις σχέσεις Παναθηναϊκού - Euroleague...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Leoforos, ο Τζόρντι Μπερτομέου αρνήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης να τεθούν προς ψηφοφορία τα αιτήματα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τόσο για το θέμα της δικής του παρουσίας στην ηγεσία της διοργανώτριας αρχής, όσο και για την αντιμετώπιση του ισχυρού άνδρα της πράσινης ΚΑΕ.

Η στάση αυτή του Μπερτομέου έτυχε ανάλογης αντιμετώπισης και από την πλευρά των υπολοίπων ομάδων και των εκπροσώπων τους, που ζητούσαν με τη στάση τους από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ακολουθεί τους κανόνες της Euroleague, χωρίς φυσικά κανένας εξ αυτών να μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να απαντήσει στα επιχειρήματα και τα στοιχεία που έριξε στο τραπέζι η πλευρά των πρασίνων.

Η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπροστά στον παραλογισμό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από Μπερτομέου και Euroleague ήταν μία... Η ενεργοποίηση της εδώ και καιρό ληφθείσας απόφασης για την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση που δείχνει εμπράκτως την απόλυτη ασέβεια απέναντι στην ιστορία του τριφυλλιου και η ένταξη της ΚΑΕ από τη νέα αγωνιστική περίοδο στις διοργανώσεις της FIBA. 

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, πολλοστή τα τελευταία χρόνια, η ηγεσία της Euroleague με τις ενέργειές της απέδειξε πως δεν θέλει να προβεί σε όσα απαιτούνται για να μπορέσει -επιτέλους- η διοργάνωση να αποκτήσει την βαρύτητα που αξίζουν οι ομάδες που την απαρτίζουν και φυσικά να εισπράξει ανάλογα έσοδα. Κι ενώ στο πρώτο μέρος της συζήτησης ήταν θετικό το κλίμα αναφορικά με την αποδοχή του αιτήματος του Παναθηναϊκού για τη διεξαγωγή εκλογών για την παραμονή ή μη του Μπερτομέου στη θέση του CEO, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά και της πρόσφατης τιμωρίας που είχε επιβληθεί στον Δ. Γιαννακόπουλο, τόσο ο Μπερτομέου όσο και οι μέτοχοι των ομάδων άρχισαν να... σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο Μπερτομέου δεν έδωσε καν το δικαίωμα για τη διεξαγωγή των σχετικών ψηφοφοριών, αποφασίζοντας και... διατάζοντας, ως «Σουλτάνος», σε μια διοργάνωση που τα τουρκικά συμφέροντα λύνουν και δένουν... 

Και κάπως έτσι επήλθε η οριστική ρήξη στις σχέσεης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την Euroleague και η δρομολόγηση των εξελίξεων που θα πρέπει να αναμένονται πια ραγδαίες, καθώς το τριφύλλι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη διοργάνωση της FIBA.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ποστάρισμά του στο Instagram, ανακοίνωσε πως ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί που το μπάσκετ έπρεπε πάντα να είναι, χαρακτηρίζοντας ως τελική αυτή την εξέλιξη.  

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου