ΛΗΜΝΙΑΤΗΣ: «ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ»

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών, μίλησε για τη συμμετοχή του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο draft του NBA.

Λημνιάτης: «Βήμα-βήμα να πάει ο Καλαϊτζάκης»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» μίλησε ο Γιώργος Λημνιάτης που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον γκαρντ του Παναθηναϊκού. Όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Καλαϊτζάκης έχει προσόντα για να κάνει το βήμα για τον «μαγικό κόσμο», πλην όμως θα πρέπει να πάει πολύ προσεκτικά και παράλληλα να δουλέψει το κορμί του, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Τσάβι Πασκουάλ του δίνει χρόνο όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες στο «τριφύλλι».

«Όταν είχαμε πάει στην Κρήτη με τον Κώστα Μίσσα είχαμε ξεχωρίσει αρχικά τον Κόνιαρη και μετά ήταν και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης και ο Παναγιώτης ο αδερφός του. Δεν ήταν ψηλοί, αλλά είχαν μία καλή σωματοδομή και καταλάβαμε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να πάνε πολύ ψηλά. Μας είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση και ειδικά ο Γιώργος, καθώς για την ηλικία του είχε καλή τεχνική και διάβαζε σωστά το παιχνίδι. Νομίζω ότι από τη νέα γενιά είναι σίγουρα μέσα στα τρία γκαρντ με τη μεγαλύτερη προοπτική που μπορεί να έχουν στο μέλλον», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μπορεί να παίξει άνετα στις δύο θέσεις των γκαρντ και υπό συνθήκες μπορεί να πάει στο “3” σε ένα χαμηλό σχήμα, αλλά θα πρέπει να δυναμώσει. Όμως, πιστεύω ότι το μέλλον του είναι στη θέση του πόιντ γκαρντ, γιατί είναι και μακρύς. Μπορεί να δημιουργεί πράγματα για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του και τέτοιου είδους παίκτη τον ψάχνεις με το σταγονόμετρο. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ ψηλά, αρκεί το μυαλό να είναι μέσα στο κεφάλι. Μαθαίνω ότι και ο Πασκουάλ έχει μεγάλη εκτίμηση γι’ αυτό το παιδί και είναι σημαντικό. Από την άποψη ότι ο Πασκουάλ έχει βγάλει αρκετούς παίκτες. Προφανώς βλέπει κάτι που βλέπουμε κα εμείς, γι’ αυτό και του δίνει χρόνο συμμετοχής. Θέλει να του δώσει ευκαιρίες με σωστό τρόπο, για να μην πάθει ό,τι έπαθαν άλλα παιδιά, που δεν ήταν έτοιμα και μπήκαν στα βαθιά απότομα». 

Ενώ για το αν έχει προοπτική για το ΝΒΑ, σχολίασε: «Το θέμα του Καλαϊτζάκη είναι το κορμί του. Είναι αδύνατος και πρέπει να δουλέψει και να φτιάξει την αθλητικότητα και τη δύναμή του. Όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα στο σύγχρονο μπάσκετ. Αν καταφέρει και δουλέψει αυτό το κομμάτι έχει τα στοιχεία να παίξει στο ΝΒΑ. Αλλά, δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Χρειάζεται βήμα-βήμα».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου