ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΓΙΝΕ 58 ΕΤΩΝ!

Ιστορική είναι η 19η Μαρτίου για τον Παναθηναϊκό αφού σαν σήμερα έγιναν τα εγκαίνια του κλειστού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το κλειστό της Λεωφόρου έγινε 58 ετών!

Το κλειστό γυμναστήριο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60΄ κάτω από τις θύρες 6-7 του ποδοσφαιρικού γηπέδου και εκεί έγινε η έδρα των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ του «τριφυλλιού» ωστόσο και άλλα τμήματα έχουν αγωνιστεί στο κλειστό όπως :χαντμπολ, πινγκ πονγκ, ποδόσφαιρο σάλας, άρση βαρών, πυγμαχία, ξιφασκία κλπ. Το γήπεδο ήταν πρωτοποριακό όταν φτιάχτηκε και το δάπεδο ήταν από πίσσα και φελό.

Μάλιστα πλήθος κόσμου  και πολιτικών αρχών βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου και ανάμεσα τους ήταν ο υπουργός ναυτιλίας, όπως και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού  Γιώργος Ανδριανόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο Τάσος Στεφάνου είναι και ο «νονός» του «Τάφου του Ινδού» αφού όπως θυμάται «Όταν είχε γίνει το γήπεδο, είχαμε πάει με κάτι συμπαίκτες μου στον κινηματογράφο «Αρτζεντίνα». Εκεί έπαιζε την ταινία του Φριτζ Λανγκ «Ο τάφος του Ινδού». Με το που είδα τα σκαλιά που κατέβαιναν είπα «Ρε παιδιά αυτό είναι σαν το γήπεδό μας». Έγινε χαμός από τα γέλια. Αργότερα το είπα στον δημοσιογράφο Γιώργο Δόγα, και έτσι έμεινε αυτή η ονομασία».

Στις μέρες μας το κλειστό ονομάζεται «Παύλος Γιαννακόπουλος» ως ένδειξη αναγνώρισης του σπουδαιότερου εν ζωή παράγοντα στον Παναθηναϊκό….

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου