ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΡΧΕΣ»

Νέα απάντηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου προς την Ευρωλίγκα και εκ νέου «καυτηριασμός» των πρακτικών που ακολουθούν στη Βαρκελώνη.

Βασιλακόπουλος: «Οι κύριοι της Ευρωλίγκας, ουδέποτε ακολούθησαν αρχές»

Μετά την «επίθεση» που είχε εξαπολύσει πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΟΚ προς την Ευρωλίγκα, για την οποία υποστήριξε πως αργά ή γρήγορα με τον δρόμο που ακολουθεί θα οδηγηθεί στη συντριβή, από τη Βαρκελώνη απάντησαν πως οι… πόρτες τους είναι ανοικτές για όποιον επιθυμεί να εκφράσει τις απόψεις του.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη και με νέα θέση του, υποστήριξε πως στην Ευρωλίγκα ουδέποτε έχουν ακολουθήσει τις αρχές και μάλιστα με τα όσα κάνουν επιβεβαιώνουν τις ανορθόδοξες πρακτικές τους.

Η θέση του προέδρου της ΕΟΚ αναφέρει: «Το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως συνολικά ο αθλητισμός, όχι απλά πρέπει, αλλά επιβάλλεται να πειθαρχεί  και να λειτουργεί με "υπακοή" και σεβασμό απέναντι στις αρχές, τις αξίες και τους κανονισμούς του διεθνούς αθλητικού κινήματος και του Ολυμπιακού καταστατικού χάρτη.

Οι κύριοι της Ευρωλίγκας, ουδέποτε ακολούθησαν αρχές, το παραδέχονται και δημοσίως επιχειρώντας να κάνουν λογοπαίγνιο, όμως απλά επιβεβαιώνουν τις πρακτικές τους.

Οσο για την πρόσκλησή τους  να μεταβώ στα γραφεία τους, θέλω να ευχαριστήσω για την ευγενική πρωτοβουλία, αλλά δεν θεωρώ ότι μέσω προσκλήσεων για δημιουργία εντυπώσεων μπορεί να υπάρξει συνεργασία και λύση στα χρονίζοντα με ευθύνη τους προβλήματα».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου