ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods εξακολουθεί να αποτελεί αιμοδότη των Εθνικών μας ομάδων, τροφοδοτώντας ή «φτιάχνοντας» παίκτες που τις επανδρώνουν

Ανώτατη μπασκετική σχολή!

Διαχρονικά, ο Παναθηναϊκός αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της Εθνικής ομάδων των Ανδρών, η οποία μάλιστα είχε γράψει και μία χρυσή πορεία στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια διοργάνωση, με την υπογραφή πολλών «πράσινων» παικτών! Αυτή η… παρέα της «επίσημης αγαπημένης» που διακρίθηκε στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και έγραψε το έπος της Σαϊτάμα έναν χρόνο αργότερα, είχε ένα καταπράσινο φόντο, το οποίο σκιαγραφούσαν παίκτες που αγωνίζονταν ή έστω προέρχονταν από τον Παναθηναϊκό! Σε αυτή την «αιμοδοσία» παικτών προς τις Εθνικές ομάδες, ανεξάρτητα από τις ηλικίες, έχει επιστρέφει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του «τριφυλλιού», ειδικά από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθεσε το πλάνο της ελληνοποίησης, ποντάροντας στο εγχώριο προϊόν, προκειμένου να αναδείξει τα ελληνόπουλα που θα στελεχώσουν τον Παναθηναϊκό του αύριο και θα εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ, μέσω της Εθνικής. Μολονότι αυτή η επένδυση στη νεανική ελληνική γενιά βρήκε αρκετούς αμφισβητίες και επικριτές, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Παναθηναϊκός δείχνουν να δικαιώνονται και να διαψεύδουν όσους αντιμετώπισαν με καχυποψία ή έστω με επιφυλακτικότητα αυτό το εγχείρημα των «πρασίνων». Να, λοιπόν, τώρα που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού βλέπουν με περηφάνια τα «δικά τους παιδιά» να διαπρέπουν με τη «γαλανόλευκη», να τιμούν το εθνόσημο και να συγκινούν το ελληνικό φίλαθλο κοινό με τις ατομικές ή και ομαδικές τους διακρίσεις. Πράγμα που αποτελεί τη δικαίωση και επιβράβευση, όχι μόνο δική τους, αλλά και της «πράσινης» πρωτοβουλίας, χάρη στην οποία το ελληνικό μπάσκετ ξεχειλίζει από ταλέντο και έχει εξασφαλισμένο μέλλον. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το «τριφύλλι», που εκτός από το να τροφοδοτεί με παίκτες ή να «ετοιμάζει» παίκτες για την Εθνική, φροντίζει και για το δικό του παρόν και μέλλον. Έτσι, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην παράδοση που επί σειρά ετών είχε «χτίσει» και για την οποία φημιζόταν, τη «φοίτηση» και την προσφορά παικτών προς όλες τις εθνικές ομάδες. Την ώρα, λοιπόν, που οι «πράσινοι» βλέπουν τέσσερις δικούς τους παίκτες να συμμετέχουν στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ, γνωρίζουν πως και το δικό τους «γαλανόλευκο» έργο είναι εξασφαλισμένο για το μέλλον, όσο υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό ή προέρχονται από αυτόν και ξεχωρίζουν σε όλες τις Εθνικές! Παιδιά που πέρασαν από την… ανώτατη μπασκετική σχολή του ΟΑΚΑ, φοίτησαν σε αυτή, «γαλουχήθηκαν», ανδρώθηκαν και ανεξάρτητα με το αν συνέχισαν εκεί ή δοκίμασαν κάπου αλλού, κρατούν στα χέρια τους το «πράσινο» πτυχίο, το οποίο εξαργυρώνουν με τη συμμετοχή και διάκρισή τους στις Εθνικές ομάδες! 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Αμέτρητες οι εμπειρίες του!

Αν και φέτος αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο νεαρός φόργουορντ θα βάλει στις «αποσκευές» του αμέτρητες εμπειρίες και παραστάσεις με την ομάδα του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» τον πίστεψαν και τον πιστεύουν, γι’ αυτό άλλωστε πέρυσι του έκαναν νέο ανανεωμένο και… πολυετές συμβόλαιο, ενώ η παραχώρησή του γίνεται για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ώστε να επιστρέψει ακόμη πιο έτοιμος. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γνωρίζουν το ταλέντο αυτού του παιδιού και δεν περίμεναν τη φετινή του, ακόμα μία, εντυπωσιακή παρουσία σε τουρνουά με την Εθνική Νέων Ανδρών. Εκεί όπου ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναδείχτηκε MVP και μέλος της καλύτερης ομάδας, παίρνοντας από το χέρι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και οδηγώντας το στο χρυσό μετάλλιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

Ο νεαρός γκαρντ έβγαλε… μάτια

Ένα παιδί το οποίο ξεχωρίζει για τα μπασκετικά και αθλητικά του χαρακτηριστικά, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διακρίθηκε χάρη σε αυτά μέσα από την ομάδα των Εφήβων του Παναθηναϊκού και έτσι κατάφερε να πάρει και μία γεύση από την αντρική ομάδα, ακολουθώντας τις προπονήσεις της, ακολουθώντας πολλές φορές την αποστολή, αλλά και παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός στη 12άδα τον περασμένο Οκτώβρη. Αυτές και μόνο οι παραστάσεις ήταν αρκετές για να «ντύσουν» το ταλέντο του με ωριμότητα και να τον κάνουν να ξεχωρίσει στην προσπάθεια της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Εφήβων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Μολονότι η «γαλανόλευκη» δεν είχε την επιθυμητή πορεία τερματίζοντας στην έβδομη θέση, ο νεαρός γκαρντ έβγαλε… μάτια, δείχνοντας και τις ηγετικές του αρετές μέσα από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έκανε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΝΤΖΗΣ

Έβαλε το λιθαράκι του για το χρυσό

Ακόμα ένα παιδί που «γαλουχήθηκε» στον Παναθηναϊκό, πήρε ευκαιρίες, παραστάσεις, είχε συμμετοχές και ανεξάρτητα από τη συνέχεια της καριέρας του, θα φέρει πάντα την «πιστοποίηση» των… σπουδών του ΟΑΚΑ! Ο Μιχάλης Λούντζης είναι ένα ακόμη ελληνόπουλο που έμαθε πολλά στο «τριφύλλι», δίπλα σε κορυφαίες προσωπικότητες και με σπουδαίους προπονητές, έχοντας φυσικά μία διοίκηση αλλά και έναν κόσμο να τον στηρίζουν και να τον εμψυχώνουν. Δεν βρέθηκε τυχαία στον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε και στις εθνικές ομάδες, όπως και στη Νέων Ανδρών, μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, έχοντας κι αυτός τη συμβολή του στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, πίσω από την οποία κρύβεται η διδασκαλία του Παναθηναϊκού… μεγαλείου!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ

«Φοίτησε» δίπλα σε τεράστιες μπασκετικές φυσιογνωμίες

Μπορεί η περσινή σεζόν να τον βρήκε στον ΠΑΟΚ, ωστόσο προηγούμενος σταθμός του ήταν ο Παναθηναϊκός, στον οποίο «φοίτησε» για δύο χρόνια, δίπλα σε τεράστιες μπασκετικές φυσιογνωμίες, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται ένας νεαρός αθλητής για να καλλιεργήσει το ταλέντο του. Ο νεαρός γκαρντ είχε την ευλογία να περάσει από το ΟΑΚΑ και να μαζέψει εμπειρίες και παραστάσεις, κάνοντας τώρα όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να αισθάνονται περήφανοι, βλέποντάς τον να έχει κι αυτός ηγετική παρουσία στο Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών. Ο Κόνιαρης συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις και ξεδιπλώνοντας το ταλέντο που δούλεψε και εξέλιξε στο «τριφύλλι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά
Αποτελεί την προσωποποίηση του ταλέντου που συναντά την ευκαιρία. Ο νεαρός σέντερ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά στον Παναθηναϊκό και μέσα σε πολύ μικρό διάστημα κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα… αστέρια του NBA μέσα από το… διαβατήριο του Παναθηναϊκού! Εκτός από το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο, όμως, ο Παπαγιάννης συμμετέχει και στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, όπου φέτος μάλιστα φαίνεται ότι απόντος και του Κώστα Κουφού θα έχει και συγκεκριμένο ρόλο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα! Ήταν από τους πρώτους παίκτες πάνω στους οποίους βασίστηκε το πλάνο αυτής της ελληνοποίησης, με την μέχρι τώρα πορεία του να το δικαιώνει!


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Θα ξεδιπλώσει τις αρετές του

Ένας από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους παίκτες που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή το ελληνικό μπάσκετ. Αν και 21 ετών, πήρε θέση στην προετοιμασία της Εθνικής εν όψει του Ευρωμπάσκετ, ενώ άμεσα θα πάρει και θέση στο ΟΑΚΑ για να αρχίσει να ξεδιπλώνει τις αρετές και την εξ Αμερικής «πιστοποιημένη» αθλητική του προσωπικότητα. Ο Παναθηναϊκός πόνταρε πάνω του, επενδύει σε αυτό το παιδί, δίνοντάς του ειδικό και «ιερό» ρόλο… αντι-Φώτση στο παρκέ, βλέποντας πολύ μέλλον στο ταλέντο του αλλά και στην… παρουσία του στο «τριφύλλι» και την Εθνική μας ομάδα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 22 Αυγούστου