ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ... ΚΑΡΕ

Παρότι το αυριανό ζευγάρι στο ΟΑΚΑ αποτελείται από δύο ομάδες με συνεπή παρουσία στην Ευρώπη, η μεταξύ τους προϊστορία δεν είναι και τόσο πλούσια. Παναθηναϊκός και Αρμάνι Τζινς Μιλάνο έχουν συναντηθεί μόλις πέντε φορές μέχρι σήμερα, με τους «πράσινους» να έχουν τέσσερις νίκες.

Κλεισμένο... καρέ

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο καταγράφεται την περίοδο 1997-98, στον διπλό ημιτελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα. Δύο αγώνες εκ διαμέτρου αντίθετους στην εικόνα τους, καθώς οι «πράσινοι» είχαν νικήσει με 19 πόντους στον πρώτο αγώνα, αλλά είχαν ηττηθεί με 25 στην Ιταλία, μένοντας εκτός τελικού.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ακολούθησαν τρεις αγώνες και είτε εκτός είτε εντός έδρας, με τη λήξη της αναμέτρησης ο νικητής ήταν ο ίδιος: Ο Παναθηναϊκός.

Διαφορετική εικόνα αναμένεται να παρουσιάσουν, πάντως, οι δύο ομάδες στον αγώνα του δεύτερου γύρου σε σχέση με αυτόν του πρώτου, σε ό,τι αφορά τη σύνθεσή τους. Η Ολίμπια Μιλάνο ή Αρμάνι Τζινς Μιλάνο όπως είναι πλέον το όνομά της χάρη στον τελευταίο της χορηγό, τον Τζιόρτζιο Αρμάνι, αγωνίστηκε χωρίς τον Πετσέροφ, ο οποίος αυτή τη φορά θα δώσει το «παρών». Από την άλλη, οι «πράσινοι» είχαν στη σύνθεσή τους τους Μάικ Μπατίστ και Άλεξ Μάριτς, οι οποίοι αυτή τη φορά είναι εκτός.

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 4-1

1997-98 Σαπόρτα 77-58 61-86* (ημ.)
2009-10 Ευρωλίγκα 75-67* 80-68
2010-11 Ευρωλίγκα 81-71*
*εκτός έδρας (αναφέρεται πάντα πρώτος ο Παναθηναϊκός)

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 20 Μαίου