ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΒΟΡ!

Η απόφαση του Σλοβένου ρέφερι Νταμίρ Γιαβόρ να πάρει την μπάλα από τα χέρια των παικτών του Ερυθρού Αστέρα στην προσπάθεια του Γκούντουριτς και να την δώσει στον Ολυμπιακό χωρίς να είναι σίγουρος, συνιστά παράβαση κανονισμών!

Παράβαση κανονισμών από τον Γιαβόρ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraf ο πρώτος διαιτητής έκανε παράβαση κανονισμών μετά την εξέταση του instant replay όταν δεν ήταν ξεκάθαρο αν η μπάλα βγήκε εκτός από τον Παπαπέτρου ή τον Γκούντουριτς.

Ο Γκαρθία Γκονζάλεθ έδωσε αρχικά την κατοχή στους γηπεδούχους, αλλά Σλοβένος διαιτητής ζήτησε την εξέταση του instant replay. Μετά από ένα τρίλεπτο τουλάχιστον παραμονής μπροστά σε οκτώ διαφορετικές λήψεις της φάσεις δεν ήταν βέβαιος για την φάση και γι’ αυτό ζήτησε να δει το βίντεο και ο συνάδελφος του!

Τελικά έδωσε την μπάλα στον Ολυμπιακό αλλάζοντας την αρχική απόφαση του. Σύμφωνα με την Telegraf, ο διαιτητής δεν μπορεί να αλλάξει την απόφαση που έχει ήδη ληφθεί όσο παίζεται το παιχνίδι, αν δεν είναι 100% βέβαιος για την απόφασή του μετά από εξέταση του instant replay. Γι’ αυτό η μπάλα έπρεπε να δοθεί στον Ερυθρό Αστέρα και όχι στον Ολυμπιακό με επίθεση 20 δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο οποίο υπάρχει και τοποθέτηση διαιτητή που κράτησε την ανωνυμία του «είναι παράβαση κανονισμών. Ο Γιαβόρ δεν είχε δικαίωμα να αλλάξει την απόφαση του άλλου διαιτητή, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για τη φάση. Θα ήταν διαφορετικά αν είχε κρίνει ότι έβγαλε την μπάλα ο Γκούντουριτς», τόνισε, και συμπλήρωσε: «Με εξέπληξε που ο πάγκος του Ερυθρού Αστέρα δεν αντέδρασε, σαν να μην ήξερε κανένας τον συγκεκριμένο κανονισμό».

Πάντως, στο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό ο Γιαβόρ είχε πολλά θέματα διαιτητικά με λάθος υποδείξεις. Εύκολα έδινε την επαφή στον Ολυμπιακό και τον έστελνε στις βολές, ενώ ακόμη και στην φάση του Γκούντουριτς στο φινάλε στην αρχή της προσπάθειας ο Ιωάννης Παπαπέτρου κάνει πεντακάθαρο φάουλ στον παίκτη του Ερυθρού Αστέρα αλλά δεν δίνεται. Ενώ, νωρίτερα ο Μάντζαρης σε διείσδυση ενώ πιάνει από την φανέλα τον Τζένκινς κερδίζει ο ίδιος φάουλ που βλέπει μόνο ο Γιαβόρ!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 18 Ιουνίου