ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Χαρά, αγάπη και δώρα στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στην Βάρη προσέφερε σήμερα το μεσημέρι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός...

Το κοινωνικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αθλητές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (πλην των Μπατίστ και Νίκολας που είχαν θεραπεία στο πρόγραμμά τους) επισκέφτηκαν το Παιδικό Χωριό, γεμίζοντάς το με εκατοντάδες χαμόγελα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 13:00, υποδέχθηκε τον πεντάστερο ο διευθυντής κ. Πέτρος Παπαδάκης ο οποίος καλωσόρισε παίκτες και τεχνική ηγεσία, ανταλλάσσοντας χειραψία με όλους.

Ακολούθως άπαντες κατευθύνθηκαν σε δύο από τα σπιτάκια του Χωριού, όπου περίμεναν με ανυπομονησία τα παιδιά. Την αρχική έκπληξη και θαυμασμό των μικρών, διαδέχτηκε η χαρά μόλις παρέλαβαν από τα χέρια των μελών της ομάδας τα δώρα τους, ενώ οι φωτογραφίες και τα αυτόγραφα... έπεφταν βροχή!

Τα παιδιά, οι συγγενείς και οι υπάλληλοι του Χωριού κέρασαν με τη σειρά τους, τους παίκτες, οι οποίοι κάθισαν για αρκετή ώρα με τους μικρούς θαυμαστές τους συζητώντας και παίζοντας, ενώ Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης είχαν τη δική τους  ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον διευθυντή του Χωριού, με τον τελευταίο να ενημερώνει λεπτομερώς για τη δουλειά που κάνουν εκεί και το έργο που επιτελούν.

Έπειτα από μία ώρα περίπου παραμονής στο Παιδικό Χωριό οι «πράσινοι» πήραν τον δρόμο της επιστροφής και λίγο πριν επιβιβαστούν στο πούλμαν, ο Κώστας Καϊμακόγλου δήλωσε: «Η κίνηση να έλθουμε σήμερα εδώ είναι πολύ σημαντική, αφού δώσαμε λίγη χαρά σε αυτά τα παιδιά, τα οποία βλέπουμε να είναι χαρούμενα, όχι απλά να έχουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Εμείς ως Παναθηναϊκός δείξαμε για άλλη μία φορά το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας και κάναμε αυτά τα παιδιά να νιώθουν λίγο καλύτερα».

Ο Ίαν Βουγιούκας, πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, είναι πολύ σημαντικό αυτές τις ημέρες να είμαστε κοντά σε αυτά τα παιδιά και να τους δίνουμε χαρά, όπως ανάλογη χαρά πήραμε και εμείς και είμαστε πράγματι πολύ χαρούμενοι που ήλθαμε εδώ σήμερα».

Τέλος, ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε: «Η δουλειά που γίνεται εδώ από όλους τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει από την αρχή για να κτιστούν τα σπίτια και η εθελοντική δουλειά των συγγενών επίσης που βρίσκονται εδώ συνέχεια και υποστηρίζουν αυτά τα παιδιά που χρειάζονται την θαλπωρή και φροντίδα όλων είναι πολύ σημαντική. Όπως μας είπαν εδώ οι υπεύθυνοι, ακολουθούν αυτά τα παιδιά από κοντά μέχρι και την ενηλικίωση τους, ακόμη και όταν κάποια από αυτά ακολουθήσουν ακαδημαϊκή πορεία. Με λίγα λόγια η δουλειά που γίνεται εδώ από όλους, είναι ανεκτίμητη, γιατί η ψυχή ενός ανθρώπου είναι το πιο σημαντικό πράγμα και τα παιδιά που είναι εδώ χρειάζονται τεράστια υποστήριξη. Υπάρχουν παιδιά που όταν πρωτοήρθαν εδώ δεν μπορούσαν καλά-καλά να μιλήσουν, οπότε φαντάζεστε ότι η προσφορά όλων είναι τεράστια».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 20 Μαίου