«ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΜΑΡΙΤΣ»

Για λανθασμένους χειρισμούς στην επέμβαση αφαίρεσης κύστης στον Αλεκς Μάριτς έκανε λόγο με δηλώσεις του ειδικευμένος γιατρός.
 

«Λάθος με Μάριτς»

Καμία πιθανότητα δεν δίνει έγκριτος ορθοπεδικός με ειδικότητα στις αθλητικές κακώσεις να αποκολλήθηκε ο τένοντας του Αλεκς Μάριτς από χτύπημα στη στεφάνη ή μετά από σύγκρουση με συμπαίκτη του και με δηλώσεις του στο Sportdog έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς στην επέμβαση αφαίρεσης κύστης που υπεβλήθηκε ο Αυστραλοκροάτης σέντερ.

«Με δεδομένο ότι ο Μάριτς υπεβλήθη πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης κύστης, η ζημιά είναι πιθανό να προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς στη διάρκεια της εγχείρησης, η οποία είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», ανέφερε ο εν λόγω γιατρός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και πρόσθεσε: «Θα εξηγήσω τι εννοώ... Η κύστη στο συγκεκριμένο σημείο, ουσιαστικά αποτελεί μία θυλακίτιδα, μία μικρή φούσκα δηλαδή που είναι χρήσιμη γιατί βοηθάει στη λίπανση της περιοχής και κατ΄ επέκταση στην ομαλή λειτουργία του αγκώνα! Με τη συνεχή κίνηση του χεριού, όμως, ειδικότερα όταν μιλάμε για έναν αθλητή, είναι πιθανό να γίνει σκληρή και κατά συνέπεια βλαβερή και προβληματική, τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Η πρώτη θεραπεία αφορά χρήση φαρμάκων και κορτιζόνης κι αν η κύστη δεν υποχωρήσει, τότε πρέπει να γίνει καθαρισμός της περιοχής και να αφαιρεθεί. Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτεί μικροσκόπιο και λεπτούς χειρισμούς και σίγουρα πρέπει να πραγματοποιηθεί από χειρουργό που είναι ειδικευμένος στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η αποκόλληση τένοντα στον αγκώνα είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά ειδικότερα όταν πρόκειται για έναν τόσο δυνατό και καλογυμνασμένο οργανισμό, όπως αυτός που διαθέτει ο Μάριτς. Είναι λοιπόν πιθανό, στην διάρκεια του καθαρισμού να πειράχθηκε και ο τένοντας ο οποίος ουσιαστικά εφάπτεται με την βλαβερή ΄θυλακίτιδα΄ που αφαιρέθηκε».
 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 20 Μαίου