ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Το Leoforos.gr σας παρουσιάζει όλο το ρεπορτάζ από την σύσκεψη για την έδρα του διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού Superfoods και του Άρη!

Τι έγινε στη σύσκεψη για την έδρα του τελικού

Το κλειστό της Λάρισας αποτελεί την πρώτη και βασική επιλογή για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας βάσει των όσων αποφασίστηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ σήμερα το μεσημέρι, με συμμετοχή της διοίκησης της Ομοσπονδίας, των διοικήσεων των φιναλίστ και εκπροσώπων τoυ Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας!

Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο γήπεδο δεν πληροί όλες τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, για την ασφάλεια σε αθλητικούς χώρους και τις δυνατότητες διεξαγωγής αγώνων (ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες), τότε ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ: « Έγινε αποδεκτή η πρόταση των δύο σωματείων για διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου της 19/2 στη Λάρισα. Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ενημέρωσαν ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (30/1) θα απαντήσουν επίσημα για το αν το συγκεκριμένο γήπεδο πληροί όλες τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, για την ασφάλεια σε αθλητικούς χώρους και τις δυνατότητες διεξαγωγής αγώνων. Σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει, η εισήγηση της Αστυνομίας ήταν η διεξαγωγή του αγώνα στο ΟΑΚΑ και αυτή έγινε αποδεκτή».

«Ναι» στη Βόρεια Ελλάδα από τους «πράσινους»

Πως φτάσαμε, όμως, μέχρι εκεί; Οι εκπρόσωποι των «πράσινων»  ήταν θετικοί σε οποιαδήποτε πρόταση εκφράζοντας την επιθυμία να μην γίνει ο τελικός σε καμία από τις έδρες των δύο φιναλίστ (σ.σ. Αλεξάνδρειο και ΟΑΚΑ), ζητώντας παράλληλα να υπάρξει ισονομία.

Λάρισα και Ξάνθη ο Άρης

Από την πλευρά τους, οι «κίτρινοι» πρότειναν την Ξάνθη και τη Λάρισα, με τους ιθύνοντες της ΕΟΚ να απορρίπτουν την περίπτωση της Ξάνθης καθώς ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως το συγκεκριμένο κλειστό δεν πληροί τις προδιαγραφές.  Επίσης, αποκλείστηκαν και οι περιπτώσεις της Πάτρας, του Ηρακλείου της Κρήτης, που έπεσαν στο τραπέζι. Οι άνθρωποι του Άρη ήταν κάθετοι ώστε να μην διεξαχθεί ο αγώνας στην Κρήτη, ενώ την περίπτωση της Πάτρας την απέρριψε η αστυνομία, καθώς λόγω του Καρναβαλιού την ίδια περίοδο δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

ΟΚ του Άρη για ΟΑΚΑ

Μετά και τη συναίνεση  του Παναθηναϊκού Superfoods προκρίθηκε η λύση του κλειστού της Λάρισας, που, εφόσον πληροί τις προδιαγραφές που αναφέραμε παραπάνω, θα αποτελέσει την έδρα του τελικού.

Εφόσον δεν τις πληροί, έπειτα και από την εισήγηση της Αστυνομίας, ο αγώνας θα γίνει στην Αθήνα, με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να ξεκαθαρίζουν πως η μόνη λύση είναι το ΟΑΚΑ, δεδομένου πως στο άλλο κλειστό που μπορεί να διεξαχθεί, στο ΣΕΦ, θα λαμβάνει χώρα εκείνη την περίοδο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως με τη λύση του ΟΑΚΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ οι άνθρωποι του Άρη, ζητώντας να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για το κλειστό της Λάρισας!

Η προσεχής Δευτέρα, λοιπόν, θα είναι και η πλέον καθοριστική ημέρα καθώς θα μάθουμε σε ποιο γήπεδο θα γίνει ο τελικός. 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 17 Ιουλίου