ΜΙΧΑΛΗ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ… (PICS)

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου

Μιχάλη, είσαι εδώ… (pics)

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για σύσσωμη την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και το οπαδικό κίνημα. Στις 29 Μαρτίου του 2007, πριν από ακριβώς 10 χρόνια, ο φίλαθλος του «τριφυλλιού» Μιχάλης Φιλόπουλος δολοφονήθηκε από οπαδούς του ΟΣΦΠ. Η δολοφονία έγινε στη Λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία σε μεγάλης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν, με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στους «πράσινους» και τους «ερυθρόλευκους».

Μετά από αρκετά χρόνια δικαστικής μάχης από την οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη, καταδικάστηκαν τέσσερα άτομα. Οι Χρήστος Σακάτης, Βασίλης Ρουμπέτης, Νίκος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ψυκάκος. Ο Σακάτης καταδικάστηκε σε 16ετή κάθειρξη με μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας, ο Ρουμπέτης που πρωτόδικα είχε αθωωθεί (έχοντας εκτίσει 18 μήνες προφυλάκισης), καταδικάστηκε με 12ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια λόγω ελαφρυντικών, ενώ οι Βαγιόπουλος και Ψυκάκος καταδικάστηκαν με 10ετή κάθειρξη.

Αυτά τα 10 χρόνια ο Μιχάλης δεν έχει ξεχαστεί ποτέ από την Παναθηναϊκή οικογένεια και κυρίως τους οπαδούς της ομάδας, με το πανό με την προσωπογραφία του να βρίσκεται πάντα στη θέση της στην εξέδρα σε κάθε αγώνα της ομάδας. Την περασμένη Κυριακή άλλωστε συγγενείς και φίλοι του βρέθηκαν στην επιμνημόσυνο δέηση που πραγματοποιήθηκε στο Γ’ κοιμητήριο Αθηνών.

Ο Μιχάλης δεν είναι πια κοντά μας, αλλά παραμένει και θα παραμένει για πάντα στις καρδιές όλων…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου