ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ, ΟΧΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ

Ο διευθυντής σύνταξης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ Πανορμίτης Κωνσταντινίδης γράφει για τον Παναθηναϊκό στην μετά Διαμαντίδη εποχή. 

Προέχει η ομάδα, όχι ο ηγέτης

Η αποχώρηση του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη από την ενεργό δράση ανοίγει έναν κύκλο στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αρχίζει τη δημιουργία μιας ομάδας τουλάχιστον κατά 50% ανανεωμένης σε σχέση με πέρυσι.

Η κουβέντα γύρω από τον επόμενο ηγέτη, μοιάζει λίγο άκαιρη, διότι οι ηγέτες αναδεικνύονται μέσα στο γήπεδο και στη διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Δεν είναι ένας τίτλος που απλώς απονέμεται, διότι το πώς θα ανταποκριθεί όποιος τον παραλάβει, εξαρτάται από την παρουσία του στους αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός έχει και το χρόνο, αλλά και το υλικό για να αναζητήσει από εκεί τον επόμενο ηγέτη. Όχι τον επόμενο Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά το επόμενο «μυαλό» της ομάδας, τον επόμενο παίκτη που θα τραβάει την ομάδα στα δύσκολα ακόμα και σε αυτά των αποδυτηρίων.

Σε ότι αφορά στον αγωνιστικό τομέα, ασφαλώς κι ο Νικ Καλάθης είναι ο υπ’  αριθμόν ένα υποψήφιος. Αν όχι για ηγέτης, για παίκτης που θα δίνει το ρυθμό στην ομάδα. Εκείνος θα ‘χει πια την «μπαγκέτα» εκείνος θα δίνει το ρυθμό και πάνω στα δικά του προσόντα θέλει κι ο Αργύρης Πεδουλάκης να χτίσει μια γρήγορη ομάδα.

Σε αυτό το επίπεδο όμως, κι επειδή κι η Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν θα είναι πολύ πιο κουραστική κι απαιτητική με το νέο σύστημα, αυτό που προέχει για τον Παναθηναϊκό είναι να φτιάξει ομάδα, να φτιάξει καλή χημεία μεταξύ όσων μείνουν κι όσων έλθουν, κι όχι σώνει και καλά να μπει στην διαδικασία ανεύρεσης νέου ηγέτη.

Καλό θα ‘ναι να απαλλάξουμε και τον ίδιο τον Καλάθη από αυτή την «υποχρέωση». Αν το αντέξει και το θέλει, θα το αποδείξει στα επόμενα χρόνια, ειδάλλως δεν χρειάζεται να βαρύνουμε κι άλλο παιδιά από τα οποία φυσικά και υπάρχουν απαιτήσεις.

Μήπως δεν περιμένουμε πολλά κι από τον Χαραλαμπόπουλο, ή τον Παπαγιάννη; Αλίμονο, τεράστια ταλέντα είναι και οι δύο. Ή από τον Παππά ή οποιονδήποτε άλλον; Όποιος παίζει στον Παναθηναϊκό πρέπει να έχει και τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη που αντέχει στα βάρη, αντέχει στην πίεση και μπορεί να βγει μπροστά στα δύσκολα. Σε κάθε θέση! 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου