Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΑ… ΣΤΡΩΣΕΙ

O διευθυντής σύνταξης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ γράφει για τη… συννεφιασμένη Τετάρτη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

 Ο ένας στους δύο θα… στρώσει

Τα άσχημα νέα είναι ότι η Τετάρτη ήταν περισσότερο συννεφιασμένη από όσο περιμέναμε, για τον Παναθηναϊκό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Τα καλά νέα, είναι ότι τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν στη συνέχεια, τουλάχιστον στο μπάσκετ.

Η ολόσωστη απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη να αφήσει εκτός αποστολής τους τρεις που υπέπεσαν στο παράπτωμα, είναι ικανή να συσπειρώσει την ομάδα και να της δώσει επιπλέον ώθηση για τον 5ο ημιτελικό και για τους τελικούς.

Διότι αποδεικνύει και στους νεότερους παίκτες κι ειδικά όσους δεν τον γνωρίζουν, ότι ο καινούργιος προπονητής του Παναθηναϊκού, βάζει πάνω από όλα την ομάδα κι όχι το προσωπικό του συμφέρον. Αν σκεφτόταν τον εαυτούλη του θα τους έβαζε και τους τρεις για να νικήσει και να προκριθεί από Τετάρτη….

Το εμείς πάνω από το εγώ, όμως,  πρέπει να βάζουν όλοι σε μια ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έξτρα «ενέσεις» συλλογικότητας ειδικά στο χρονικό σημείο που βρίσκεται, με δεδομένο ότι δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να κάνει τομές στην αγωνιστική φιλοσοφία. Έτσι θα μπορέσει να φανεί πιο ενωμένος, πιο δυνατός στις δυσκολίες που τον περιμένουν. Τόσο απλά.

Για την ομάδα ποδοσφαίρου, κανείς δεν παίρνει κι όρκο ότι μπορεί να δείξει άλλο πρόσωπο στη συνέχεια των PlayOffs.

Από τις 17 Απριλίου είχε τελειώσει το πρωτάθλημα, είχε περίπου 25 μέρες να δουλέψει και στη Νέα Σμύρνη δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Έπειτα από το πρώτο ημίωρο η ομάδα χάθηκε, οι παίκτες έμοιαζαν μπερδεμένοι και ορισμένοι εντελώς χαμένοι στο γήπεδο, προφανώς λόγω των ρόλων που τους είχαν ανατεθεί.

Εάν δεν υπήρχε ο Λέτο, η βραδιά θα ήταν απολύτως τραγική για μια ομάδα που βαδίζει στον έκτο μήνα με τον ίδιο προπονητή κι όλα τα νέα αποκτήματα του χειμώνα.

Οι δε αποφάσεις του Στραματσόνι -εκτός από τη δουλειά που δεν φαίνεται πουθενά ότι κάνει- πάλι σηκώνουν πολύ μεγάλη συζήτηση. Πάλι εκτός αποστολής ο Καλτσάς, μακριά από τη θέση που παίζει καλύτερα ο Βιγιαφάνιες, νέα συμμετοχή του Μαμούτε και μάλιστα αντί του Λέτο δύο λεπτά πριν από τη λήξη.

Οι προπονητές ξέρουν πάντα καλύτερα από εμάς, αλλά καλό είναι κάποια στιγμή να εξηγούν και το σκεπτικό τους ειδάλλως ο κόσμος τους επιρρίπτει 100% την ευθύνη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Μαρτίου