ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ… ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΞΑΝΑ!

Ο διευθυντής σύνταξης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ γράφει για το φαινόμενο που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το μπάσκετ

Διαμαντίδης… δεν θα βγει ξανά!

Το 2016 είναι για τον Παναθηναϊκό… έτος Διαμαντίδη.

Στην τελευταία του χρονιά στην αγωνιστική δράση, όπως προανήγγειλε το καλοκαίρι στην ΠΡΑΣΙΝΗ, ο κορυφαίος Ευρωπαίος γκαρντ της  δεκαετίας 2005-2015 σκοπεύει να ρουφήξει μέχρι τέλους κάθε στιγμή στα παρκέ και στα αποδυτήρια.

Κι ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του, προσπαθεί να τις αυξήσει αυτές τις στιγμές… Να τις ομορφύνει ακόμη περισσότερο ώστε στη 12η και τελευταία του σεζόν στο τριφύλλι, ο αρχηγός να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερη δόξα, όσο το δυνατόν περισσότερους  τίτλους.

Όπως του αξίζει!

Το «αντίο» στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «καλό», ή «ιδανικό» ή με έναν από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούμε όταν ένας αθλητής «κρεμάει» τα παπούτσια του.

 Κανείς δεν θέλει να δει τον Διαμαντίδη να σταματά, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι το κενό  είναι δυσαναπλήρωτο!

Όσοι παικταράδες κι αν συνεχίζουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως συμβαίνει τα τελευταία, 25 χρόνια, αυτή η «πάστα» παίκτη δεν θα ξαναβγεί. Για να ακριβολογούμε-όσο κι αν πονάει- Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θα βγει ξανά!

Όπως δεν βγήκε ξανά Γκάλης, όπως στο ΝΒΑ δεν θα βγει ποτέ ξανά Τζόρνταν.

Αυτές είναι περιπτώσεις αθλητών που δεν τις συναντάς… δύο φορές στο εκατομμύριο.

Το καλούπι έβγαλε τον Διαμαντίδη και μετά έσπασε. Δεν θα υπάρχει άλλος.

Ο συνδυασμός ταλέντου, ευφυΐας, δουλειάς και ηγετικής φυσιογνωμίας στο γήπεδο σε συνάρτηση με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του όπως τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που τον χαρακτηρίζει, συνιστούν το φαινόμενο «Δημήτρης Διαμαντίδης».

Ο άνθρωπος, ο παίκτης, που μάς έμαθε να βλέπουμε το μπάσκετ με άλλο τρόπο αφήνει τεράστια κληρονομιά όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά στο ίδιο το μπάσκετ αφού διδάσκει γενιές και γενιές νέων παιδιών με τον τρόπο που σκέφτεται και παίζει όλα αυτά τα χρόνια!

Με τον αλτρουισμό του, τη θυσία του «εγώ» για το «εμείς», με την προσπάθειά του να μην επικεντρώνεται στο πώς θα είναι ο καλύτερος παίκτης, αλλά ο καλύτερος συμπαίκτης!    

Το τέλος κάθε σεζόν… αρχίζει με την απονομή των πρώτων τίτλων. Το βράδυ της Κυριακής απονεμήθηκε ο πρώτος, στα χέρια ποιου άλλου; Του κατόχου 10 Κυπέλλων, 9 Πρωταθλημάτων και 3 Ευρωπαϊκών. Απομένουν δύο. Όσα όμως κι αν σηκώσει από αυτά που απομένουν, δεν θα αλλάξουν ΠΟΤΕ την ΗΓΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, τη ΣΗΜΑΙΑ του παίκτη-πρότυπο που όλα αυτά τα χρόνια συμβολίζει με την παρουσία του στα γήπεδα. 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 21 Μαίου