ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ο διευθυντής σύνταξης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ γράφει για το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο ελληνικό μπάσκετ

Παρέδωσε μαθήματα

Έπειτα από τόσα χρόνια κοντά στο μπάσκετ και γενικά στα σπορ υπάρχει ένα δίδαγμα, ή αν θέλετε, πείτε το και δόγμα,  το οποίο ανέτρεψε με εντυπωσιακό τρόπο ο Παναθηναϊκός. Δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου, Παναγιώτη Τριαντόπουλου, κατά τη διαδικασία της κλήρωσης του πρωταθλήματος μπάσκετ το βράδυ της Τρίτης.

Ο Τριαντόπουλος το είπε προς όλους ξεκάθαρα, δυνατά και με σαφήνεια: Η ΚΑΕ κι όσοι διαμορφώνουν την πολιτική της, θα κινηθούν αυστηρά ΜΟΝΟ προς όφελος του μπάσκετ και του αθλητισμού με κάθε δυνατό τρόπο. Με όποιο μέσο έχουν και μπορούν να χρησιμοποιήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμη και στο επίπεδο των Ακαδημιών με την πρωτοποριακή κίνηση που έγινε φέτος και τη δημιουργία μιας εκλεκτής «κυψέλης» που θα βγάλει τους μελλοντικούς μπασκετμπολίστες και κυρίως, τους μελλοντικούς σωστούς ανθρώπους και φιλάθλους.

Το σημαντικό σε αυτό το μήνυμα και το αντίθετο του διδάγματος ή δόγματος που λέγαμε στον πρόλογο, είναι πως ο Παναθηναϊκός έρχεται και στέλνει το μήνυμα ενότητας για το καλό του μπάσκετ, σε μια χρονιά που τερμάτισε δεύτερος! Σε μια χρονιά που δεν πήρε το Πρωτάθλημα! Κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Συνήθως, ο  δεύτερος γκρίνιαζε, διαμαρτυρόταν, έψαχνε άλλοθι, έριχνε τις ευθύνες αλλού, κι ας άλλαζε κάθε καλοκαίρι προπονητές, παίκτες ακόμη και… καθαρίστριες.

Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί έναν άλλο δρόμο.

Παρέδωσε πάλι μαθήματα, απέδειξε το ήθος που διακρίνει την ΚΑΕ,  κι αν το προχωρήσουμε περισσότερο, ακούσαμε και μια ιστορική (για τα δεδομένα του μπάσκετ και του αθλητισμού στην Ελλάδα) συγγνώμη, με πολύ βαθύ νόημα!

Από αυτή που θα ‘πρεπε να έχουν πει ΠΟΛΛΟΙ στο παρελθόν σε μπάσκετ αλλά και ποδόσφαιρο και για πολύ πιο σοβαρά ζητήματα.

Ας είναι πάλι ο Παναθηναϊκός η αφετηρία, ο κινητήριος μοχλός ώστε να ασχολούμαστε από τώρα και στο εξής μόνο με όσα συμβαίνουν στα γήπεδα εντός των τεσσάρων γραμμών  και με πρωταγωνιστές μόνο τους παίκτες και τους προπονητές. Μακριά από ασχήμιες και εμπρηστικές δηλώσεις ή και πράξεις επίσημων ΚΑΕ και παραγόντων που τόσα χρόνια δηλητηρίαζαν το σπορ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Μαρτίου