ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Ο Πανορμίτης Κωνσταντινίδης γράφει για το συλλαλητήριο του Παναθηναϊκού που θα ‘πρεπε να’ναι συλλαλητήριο κάθε υγιούς Έλληνα φιλάθλου.

Έπρεπε να ‘ναι δεκάδες χιλιάδες

Αυτή η εικόνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι μια εικόνα ελπίδας, δεν είναι μια εικόνα φόβου.

Είναι μια υγιής αντίδραση ανθρώπων που ζουν κι αναπνέουν για την ιδέα που λέγεται «ομάδα».

Όποιο χρώμα κι αν έχει αυτή, σε όποιο σπορ κι αν συμμετέχει.

Είναι μια απολύτως κατανοητή και θεμιτή κίνηση από εκείνους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και δεν ανέχονται άλλο να βλέπουν το καθεστώς αδικίας και διαφθοράς να κυριαρχεί.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν πήραν τους δρόμους επειδή κάποιος αφαίρεσε από την ομάδα τους τρεις βαθμούς. Βγήκαν έξω επειδή η ίδια ποινή δεν επιβάλλεται σε άλλες ομάδες όταν υποπίπτουν στις ίδιες παραβάσεις. Βγήκαν έξω επειδή η ίδια αδικία συμβαίνει με τους διαιτητές, με τα φάουλ που δίνουν, τις κάρτες που δίνουν. Η ίδια αδικία με τους παρατηρητές. Η ίδια αδικία στα αθλητικά δικαστήρια. Ως πότε, όμως;

Η απάντηση είναι «μέχρι εκεί που θα τους το επιτρέψεις».

Για αυτό καλώς έπραξαν και διαμαρτυρήθηκαν και θα έπρεπε να είναι δεκάδες χιλιάδες. Θα ΄πρεπε να είναι πολλοί περισσότεροι και σε πολλά περισσότερα γήπεδα. Έξω από πολλά γήπεδα της χώρας, σε πολλές πόλεις.  Έπρεπε να είναι οπαδοί πολλών διαφορετικών ομάδων που νιώθουν τον ίδιο πόνο και καημό, την αδικία στο πετσί τους.

Αλλά ας είναι… Οι Παναθηναϊκοί έδειξαν το δρόμο. Ας ξυπνήσουν επιτέλους κι οι υπόλοιποι κι ας ενωθούν όλοι όσοι θέλουν ένα υγιές ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι θα το διεκδικήσουν. Μόνο έτσι θα το αποκτήσουν.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου