ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Κ.ΒΑΓΓΕΛΗ

Ένα αντίο σε εκείνον που έγραψε την ιστορία του Παναθηναϊκού για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Καλό παράδεισο κ.Βαγγέλη

Η είδηση για την απώλεια του μεγάλου Βαγγέλη Αλυσανδράτου το πρωί της Κυριακής, μας τάραξε όλους, μας συγκίνησε, μας έκανε να νιώθουμε πιο μικροί, πιο φτωχοί, ίσως και πιο μόνοι.

Ο ιστορικός ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού στη «Μεγαλυτέρα των Βαλκανίων» Αθλητική Ηχώ, συνώνυμος κατά πολλούς με την ίδια την ιστορική εφημερίδα έφυγε για τον παράδεισο στα 70 χρόνια του, αλλά η παρακαταθήκη που έχει αφήσει θα τον κρατά αθάνατο στις καρδιές όσων τον γνώρισαν κι αξέχαστο στις μνήμες όσων τον διάβαζαν επί σειράς δεκαετιών.

Ο «Αλύς» όπως επέτρεπε ακόμη και σε εμάς τους μικρότερους να τον αποκαλούμε, δεν κάλυπτε απλώς το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, αλλά έγραψε την ιστορία του Παναθηναϊκού από τη δεκαετία του '80 έως τις αρχές του 21ου αιώνα.
Ήταν εκεί, σε κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, όταν έγραφε και ξανάγραφε τη μια χρυσή σελίδα πίσω από την άλλη, ήταν εκεί, κάθε καλοκαίρι όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την προετοιμασία του σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.
Κι εμείς, πιτσιρίκια ακόμη τρέχαμε να αγοράσουμε την Αθλητική Ηχώ για να μάθουμε για τις τακτικές του Γκμοχ, του Πάκερτ, του Μπένγκστον αλλά και τα μαγικά του Ζάετς, του Σαραβάκου, του Ρότσα...

Πολλοί από εμάς είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε όταν περάσαμε το κατώφλι της Αθλητικής Ηχούς και να δούμε από κοντά τον δημοσιογράφο-μύθο των παιδικών μας χρόνων! Τόλμησα κάποτε όταν ξεψάρωσα λίγο να του αποκαλύψω ότι μεγάλο μέρος από το χαρτζιλίκι μου ειδικά τα καλοκαίρια, το ξόδευα κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, για να διαβάζω όσα μετέδιδε ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΣ από όπου ταξίδευε με τον Παναθηναϊκό.
Προσωπικές ιστορίες; Δεκάδες, αλλά είναι προσωπικές. Τις κρατάω για τους λίγους που τις ζήσαμε μαζί στα γραφεία της οδού Κωνσταντινουπόλεως κυρίως, εκεί στα καλύτερά μας χρόνια, τις κρατάω για μένα, για τον ίδιο, για την Αθηνά μου.

Προσιτός όσο λίγοι, ΤΙΜΙΟΣ κι ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ όσο ελάχιστοι, πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη και κυρίως τη διάθεση να διδάξει τα μυστικά του στους νεότερους. Πάντα με όρεξη να διηγηθεί μια ακόμη από τις χιλιάδες ιστορίες για τον Παναθηναϊκό του, κι εμείς οι τυχεροί, να κρεμόμαστε από τα χείλη του και να μαθαίνουμε κι άλλες, πολλές λεπτομέρειες, από εκείνες που συνέθεσαν τις μέρες και τις νύχτες άθλων του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τα αγαπημένα του παιδιά, ο Ανδρέας του κι η Ιωάννα του, αλλά και τα εγγονάκια του, θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τον πατέρα, τον παππού, τον άνθρωπο.

Γ ια τον οποίο σήμερα τόσες δεκάδες συνάδελφοι , παλιοί και νέοι, συνοδοιπόροι ή «δημοσιογραφικά παιδιά του» αλλά και φίλοι του, θρηνούν και μνημονεύουν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ για την ανιδιοτελή προσφορά του στη δημοσιογραφία, στον Παναθηναϊκό, στην ιστορία του αθλητισμού.
Καλό παράδεισο κύριε Βαγγέλη...

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου