ΣΤΗ ΒΙΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!

Ο διευθυντής σύνταξης της «Π» Πανορμίτης Κωνσταντινίδης γράφει για τις ευθύνες της Ευρωλίγκα που κάνει ότι δεν βλέπει τις αλητείες του Ερυθρού Αστέρα

Στη βία δε χωρούν εκπτώσεις!

Όταν έχει ήδη χαθεί μια ζωή στο όνομα του τυφλού οπαδικού μίσους, το οποίο εμπλέκεται ταυτόχρονα με θρησκευτικές απολήξεις αλλά και φασιστικές ομάδες διαφορετικών χωρών, περιμένεις ότι όλο και κάποια μέτρα θα έχουν ληφθεί από εκείνους που έχουν την ευθύνη, ώστε να μην συνεχιστεί η βεντέτα και επεκταθούν οι φασαρίες.Την ευθύνη πρώτα από όλα την έχουν οι ίδιες οι ομάδες και από τις πράξεις τους, γίνεται εύκολα αντιληπτό ποιος λειτουργεί προς όφελος του μπάσκετ και του αθλητισμού και ποιος όχι.

Η Ευρωλίγκα θα έπρεπε ήδη να έχει προειδοποιήσει τον Ερυθρό Αστέρα, κι όχι απλώς να έχει τραβήξει το αφτί της διοίκησής του. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι, οι Σέρβοι παράγοντες δηλαδή, είναι «συμπαίκτες» με αυτές τις ομάδες οπαδών που μοναδικός τους στόχος είναι να πάνε σε γήπεδα για να πλακωθούν, να μαχαιρώσουν και να μαχαιρωθούν.Τι κι αν οι Σέρβοι μετρούν ήδη ένα θύμα στην Κωνσταντινούπολη; Κάνουν το χατίρι των «άρρωστων μυαλών» και ζητούν εισιτήρια για την Αθήνα, μετά βγάζουν ανακοίνωση που καλούν, δήθεν, τους δικούς τους να μην έρθουν στο ΟΑΚΑ και το ίδιο βράδυ βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με εισιτήρια του αγώνα να έχουν περάσει στα χέρια των «αρρώστων».

Τι άλλο περιμένει δηλαδή η Ευρωλίγκα για να στείλει τον Ερυθρό Αστέρα σπίτι του και να μην ξαναπαίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση; Οι τύποι είναι επικίνδυνοι. Μιλάμε για τη διοίκηση, όχι για την μερίδα οπαδών που κινείται σαν τάγμα πολέμου από χώρα σε χώρα. Διότι ως συνήθως η μεγαλύτερη μερίδα κόσμου κάθε ομάδας δεν έχει κολλημένα μυαλά. Αλλά πρώτα από όλα φταίει η διοίκηση κάθε ομάδας που συγκαλύπτει και συνεργάζεται με τους αλήτες. Στο θέμα της βίας, δεν χωράνε εκπτώσεις κύριε Μπερτομέου και κύριοι της διοργάνωσης. Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ αμείλικτοι μπροστά σε τέτοια φαινόμενα που μοιάζουν με βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού. Κυρίως δε, να λειτουργούμε προληπτικά γιατί όταν φτάσουμε στο σημείο να λειτουργήσουμε με στόχο την καταστολή ενός φαινομένου, σημαίνει ότι το κακό έχει γίνει.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου