ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑΧΟΥ, Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο διευθυντής σύνταξης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ Πανορμίτης Κωνσταντινίδης γράφει για το ρεσιτάλ του Γιάχου και τα παρ’ ολίγον συγχαρητήρια από τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το ρεσιτάλ Γιάχου, η παράγκα και οι… εκλογές

Μόλις στο Σαββατιάτικο φύλλο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ έγραφα ότι ο προπονητής και οι παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλουν να σταματήσουν να ασχολούνται με τη διαιτησία, διότι αυτό είναι δουλειά της διοίκησης και μόνο αυτής.

Όσες φορές είδαμε παίκτες να ασχολούνται με τα κοράκια της Superleague, διαιτητές και βοηθούς, διαπιστώσαμε ότι χαμένος βγαίνει ο Παναθηναϊκός καθώς ο εκνευρισμός των παικτών τους οδηγεί και σε απώλεια συγκέντρωσης μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Από αυτή τη διαπίστωση, όμως, έως το σημείο να πηγαίνουν στο τέλος του αγώνα με την Καλλονή παίκτες του Παναθηναϊκού και να δίνουν το χέρι στο Γιάχο, πάει πολύ!

Άλλη μια επιστημονική διαιτησία από αυτές που έχουν καθιερώσει κόσμο και κοσμάκη σε καίρια πόστα του ελληνικού ποδοσφαίρου, άλλο ένα ρεσιτάλ του Γιάχου.

Ο Παναθηναϊκός πια απαγορεύεται να μαρκάρει, διότι αυτομάτως είναι φάουλ και συνήθως, με κάρτα. Οι αντίπαλοί του όμως επιτρέπεται να βαράνε στο ψαχνό, να κρατούν και να τραβάνε φανέλες να σπρώχνουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού άφοβα, ακόμη και μέσα στην περιοχή. Το γεγονός ότι ο Πιπίνης κυρίως αλλά και ο Αναστασιάδης στο ματς με την Καλλονή, έριξαν μέσα στην περιοχή,  σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις παίκτες της ομάδας του Αναστασίου, και φυσικά δεν δόθηκε τίποτα, αποδεικνύει ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

Κι ο Γιάχος έψαχνε αφορμή να στήσει και καμιά μπάλα έξω από την περιοχή του Στιλ, αλλά ήταν τόσο κραυγαλέα η διαφορά δυναμικότητας που οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν του έδωσαν την ευκαιρία.

Από τα 20 φάουλ εις βάρος του Παναθηναϊκού, η συντριπτική τους πλειονότητα δόθηκε με την ομάδα να βρίσκεται… στην επίθεση. Όπως κι οι κάρτες (5 έναντι 3) που δίδονταν με τόση ευκολία σε όποιον φορούσε πράσινα! Κι ας ήταν η κατοχή της μπάλας κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 80-20!

Ασφαλώς το φαινόμενο δεν είναι σημερινό. Τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια βλέπουμε ένα προκλητικό κι ανελέητο κυνηγητό του Παναθηναϊκού.

Κι είναι κι ένας λόγος –θα το γράψω, δεν κρατιέμαι- που στις εκλογές της Κυριακής η ψήφος (μου) θα έχει και αθλητική χροιά, μολονότι είναι εύκολα κατανοητό πώς αρκούν και τα υπόλοιπα ζητήματα της γκρίζας έως κατάμαυρης  καθημερινότητάς μας τα τελευταία χρόνια.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου