ΑΠΟΚΤΑ «ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ»!

Ο Πανορμίτης Κωνσταντινίδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έχει δημιουργήσει ήδη τα πρώτα «κεφάλαια» της εποχής Ουζουνίδη.

Αποκτά «περιουσία»!

Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σε ένα πολύ μικρό διάστημα ο Παναθηναϊκός έχει βάλει γερές βάσεις για να χτίσει κάτι που τόσο του έλλειπε όλα αυτά τα χρόνια: Να αποκτήσει μονάδες που θα τον στηρίξουν σε διάρκεια, κι όχι για ένα εξάμηνο. Να αποκτήσει «περιουσία» μέσω της αξίας που αποδεικνύουν ότι έχουν ορισμένοι από τους βασικούς πρωταγωνιστές του από την ανάκαμψη του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Από το 2013 μέχρι τον Ιανουάριο, μόνο ο Μάρκους Μπεργκ μπορούσε να ξεχωρίσει και να βρίσκεται μόνος του σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικοτήτων. Μονάδων δηλαδή που μπορείς να χτίσεις δίπλα τους και γύρω τους.

Όπως όλα δείχνουν όμως η δουλειά που κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης με το επιτελείο του, συν τον Νίκο Λυμπερόπουλο, θα προσφέρουν στον Παναθηναϊκό πολλούς ακόμη παίκτες που θα μπορέσουν να γίνουν σημείο αναφοράς για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Να αποτελέσουν τις «κολόνες» ενός κορμού που ΠΡΕΠΕΙ να μείνει σταθερός και με προσεκτικές κινήσεις να ενισχύεται σιγά-σιγά.

Πρώτοι από όλους ο προπονητής κι ο τεχνικός διευθυντής μοιάζουν να είναι οι πρώτοι από τα νέα «κεφάλαια» που προσθέτει στο ενεργητικό του ο Παναθηναϊκός. Αυτοί συμμάζεψαν τα ασυμμάζευτα του Στραματσόνι, έκαναν ξεκαθάρισμα στο υλικό, έβαλαν αρχές στην ομάδα, τη δούλεψαν σε κομμάτια που πονούσε και ταυτόχρονα παλεύουν να διώξουν και την παλιά κακή νοοτροπία του «κερδίζω ή χάνω είναι το ίδιο».

Κατόπιν ο Ουζουνίδης αναδεικνύει μέσω της ομάδας, το ταλέντο και τις ικανότητες παικτών που έκαναν θραύση και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Κουρμπέλης μοιάζει με τη μεταγραφή της πενταετίας, με την ωριμότητα το καθαρό μυαλό και την αξιοπιστία στις μεταβιβάσεις του κι όπου χρειαστεί, στις επεμβάσεις του.

Ο Κουλιμπαλί ήταν την Κυριακή ένας μπακ που κάλυπτε όλη την πτέρυγα με πνευμόνια κι ικανότητα που βλέπουμε συνήθως από την… τηλεόραση τις βραδιές του Champions League. Ο Χουλτ από τα αριστερά κατάπινε χιλιόμετρα κι αντιπάλους. Ο Εμποκού έμοιαζε ασταμάτητος κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, ή στην τελική πάσα, ο αγώνας της Λεωφόρου θα είχε…. πενταπλάσιο σκορ.

Για τον Μάρκους Μπεργκ δεν χρειάζεται να προσθέσουμε απολύτως τίποτα. Είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας κι ο Ουζουνίδης τον εκτόξευσε και πάλι με την προσθήκη του Κλωναρίδη δίπλα του και με τη δράση του Εμποκού από αριστερά και του Κουλιμπαλί από τα δεξιά.

Με την πρώτη –χρονολογικά- «τομή» του Ουζουνίδη δεν ασχολήθηκε κανείς γιατί δεν χρειάστηκε: Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει από καιρό πάρει τη φανέλα του βασικού γκολκίπερ κι αν συνεχίσει με την ίδια σταθερότητα και συνέπεια θα κάνει χρόνια να την παραδώσει! Αφήσαμε για το τέλος τον Μολέδο, έναν «βράχο» της άμυνας που αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν, ο οποίος βέβαια, δεν αναδείχθηκε τώρα αφού έχουμε προλάβει να τον κατατάξουμε στα ψηλότερα ράφια της ποιότητας που υπάρχει στον Παναθηναϊκό επί εποχής Στραματσόνι.

Υπάρχει φυσικά πολύς δρόμος ακόμη, η διάρκεια είναι το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό ώστε να μην χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο επειδή βλέπει ποιος παίρνει φέτος το Πρωτάθλημα. Αλλά κι η διάρκεια θα έλθει μέσω της ανάδειξης παικτών μέσα από την ομάδα και της ομάδας μέσω των παικτών. Κι όσο αυξάνεται αυτή η «περιουσία» που αποκτά σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός τόσο θα μπορεί να την εξαργυρώσει σε τίτλους και επιτυχίες, που είναι και το τελικό ζητούμενο!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου