ΜΗΝ ΤΟΥΣ «ΚΑΨΟΥΜΕ»

Ο διευθυντής σύνταξης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ γράφει για τον Ουζουνίδη, τον Λυμπερόπουλο και τους νέους παίκτες εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής

Μην τους «κάψουμε»

Είναι νόμος, κι ανεξαρτήτως της εποχής που διεξάγεται ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού πως η νίκη πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός της ομάδας!

Επί δεκαετίες αυτό συμβαίνει κι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει και για τα επόμενα… 100 χρόνια.

Οπότε είναι απολύτως λογικό να διψά κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού για μια νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου. Άλλωστε το περυσινό ντέρμπι δεν έγινε ποτέ κι είναι λογικό να υπάρχει και το απωθημένο, πάντα με αγωνιστικούς όρους, για μια μεγάλη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός όμως και ο κόσμος του, οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός στη διαχείριση αυτού του αγώνα. Ό,τι κι αν γίνει, όποιος κι αν νικήσει, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να χαθεί το μέτρο και να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός από τον κύριο στόχο του: Κι αυτός δεν είναι άλλος από τις βάσεις που μπαίνουν αυτή την εποχή με στόχο όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο. Ο Παναθηναϊκός έχει να διεκδικήσει ένα Κύπελλο κι ένα καλό φινάλε στη σεζόν στο Πρωτάθλημα και κατόπιν στα Play off. Αυτά δεν πρέπει επουδενί να τεθούν σε κίνδυνο. Κι από κανέναν. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να «κάψει» κανένα «χαρτί» κι ειδικά από τα καινούργια. Δηλαδή τον προπονητή, κάποιους παίκτες που ήρθαν τώρα ή ακόμη και τον Λυμπερόπουλο. 

Οφείλει να τους προστατέψει κι ο κόσμος του είναι ο μόνο θεματοφύλακας που μπορεί να το εξασφαλίσει.

Σύμφωνοι, όλοι «διψάνε» για αυτό το παιχνίδι, είναι ένα πρώτο τεστ και για τον Ουζουνίδη αυτό το ντέρμπι, αλλά μέχρι εκεί. Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να βρει τον Παναθηναϊκό να ασχολείται με τίποτε άλλο από το να αποσκοπεί σε περεταίρω βελτίωση. Αγωνιστική, νοοτροπίας, συνθηκών και όλων όσων έχει αφήσει η προηγούμενη εποχή μέσα στα αποδυτήρια και στο Κορωπί και απαιτούν χρόνο να «αποβληθούν».  

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου