ΜΙΑ… ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Πανορμίτης Κωνσταντινίδης γράφει για τον υπό διαμόρφωση, κι ενδεχομένως μεταμόρφωση, του Παναθηναϊκού του Ουζουνίδη

Μια… κανονική ομάδα

Φυσικά και δεν χρειάζονται υπερβολές για τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη που έκανε το 2 στα 2 στη Superleague με την εκτός έδρας νίκη του επί του φορμαρισμένου Ατρόμητου. 

Από την άλλη όμως η ανακούφιση από την σταδιακή επιστροφή της ομάδας στην ποδοσφαιρική… κανονικότητα, αυτές οι μικρές αλλά βασικές αλλαγές που κάνει ο νέος προπονητής, μας επιτρέπουν να εκφράζουμε μια σχετική αισιοδοξία. Δίχως να παραγνωρίζουμε ότι ο Ουζουνίδης έχει να διαβεί έναν «Γολγοθά» προκειμένου να αλλάξει πολλά από τα κακώς κείμενα που ίσχυαν στην περίοδο Στραματσόνι.

Το τονίσαμε από αυτήν εδώ τη στήλη και πριν από τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Ουζουνίδης πρέπει παράλληλα με τη δουλειά του να αφαιρεί τα βαρίδια που κουβαλάει και σέρνει η ομάδα λόγω των επιλογών του Ιταλού.

Κι αυτό συνεχίζει να ισχύει κι ας βρήκε πολύ γρηγορότερα από όσο περιμέναμε κι εμείς, το δρόμο για τις νίκες. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε με τον νέο του προπονητή τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο των 17 βαθμών στους 10 τελευταίους του αγώνες, κι όχι κάποια ομάδα που βρίσκεται σε κακό φεγγάρι ή είναι μικρής δυναμικότητας.

Οι επιλογές του Ουζουνίδη, μέχρι στιγμής, είναι κυρίως επιλογές τακτικής, αντιμετωπίζει τα ματς με μεγαλύτερη σοβαρότητα, παίρνει λιγότερα ρίσκα (κατά πολλούς απλά κάνει σοβαρή δουλειά στην προετοιμασία εν συγκρίσει με την προχειρότητα αντιμετώπισης των ομάδων που υπήρχε νωρίτερα) και ο βασικός του στόχος είναι να αρχίζει από τη διασφάλιση του «μηδέν» στην άμυνα.

Το οποίο το πέτυχε σε απόλυτο βαθμό στα δύο παιχνίδια του στη Superleague, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό του Στραματσόνι που με εξαίρεση τους τρεις πρώτους φετινούς αγώνες Πρωταθλήματος (με υποδεέστερες ομάδες) αλλά κι εκείνο με τον Ηρακλή, δεχόταν αρκετά γκολ ακόμη και μέσα στη Λεωφόρο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 25 Απριλίου