ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΡΕΑ

Ο διευθυντής σύνταξης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ Πανορμίτης Κωνσταντινίδης γράφει για το ευρωπαϊκό χάλι και την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας.

Τα χάλια σου Αντρέα

Η φετινή τραγωδία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, είχε ονοματεπώνυμο. Αντρέα Στραματσόνι. Πολλοί θα πουν ότι φταίει κι η διοίκηση, φταίνε και οι παίκτες.

Φυσικά δεκτό. Αλίμονο άλλωστε αν δεν έχουν ευθύνες αυτοί που διοικούν κι εκείνοι που κλωτσούν την μπάλα…

Αλλά η εικόνα μιας ομάδας στο γήπεδο είναι σε ποσοστό (τουλάχιστον) 70% αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει ο προπονητής με τους παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στον τελευταίο του αγώνα με τη Θέλτα ότι παρά τη θέληση, παρά το τρέξιμο ειδικά του δευτέρου ημιχρόνου, ότι δεν ήταν έτοιμος φέτος να επιστρέψει ως Panathinaikos και για αυτό τελείωσε τη φάση των ομίλων ως η δεύτερη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης! Μόνο η Καμπάλα δεν πήρε ούτε βαθμό στους υπόλοιπους ομίλους…

Ο Παναθηναϊκός χθες ήταν το ίδιο επιπόλαιος όπως και στους προηγούμενους αγώνες του επί ημερών του Ιταλού στον πάγκο. Δέχτηκε γκολ πριν συμπληρωθεί το 4άλεπτο, κι ένα δεύτερο γκολ από ένα κωμικό-πέναλτι ενώ ο παίκτης της Θέλτα έβγαινε… από την περιοχή κι είχε πλάτη τους συμπαίκτες και το τέρμα. Ναι, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι.

Ο ίδιος Παναθηναϊκός που κάποια παιδιά σε καλό φεγγάρι, όπως τον Βλαχοδήμο, τον Μπουμάλ ή και τον Ρέις τους είχε… εκτός λίστας του Europa League επειδή έτσι έκρινε ο Ιταλός.

Το μαρτύριο της Ευρώπης τελείωσε, κι ελπίζουμε όλοι, μαζί του και το μαρτύριο της εποχής Στραματσόνι. Ήδη η πορεία προς την αλλαγή χαράσσεται από τον νέο προπονητή, κι εφόσον γίνουν και κάποιες μεταγραφές σε θέσεις κλειδιά ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη δικαιούται να πιστεύει σε κάτι καλύτερο στο Πρωτάθλημα. Βασική προϋπόθεση, ο Ουζουνίδης να αλλάξει και την νοοτροπία της ομάδας. Δύσκολο να συμβεί άμεσα, εφικτό όμως με σκληρή δουλειά, επιμονή κι υπομονή. Και καλό θα είναι όποιος χρειάζεται… μεταμόσχευση μυαλού για να αλλάξει νοοτροπία, να δει την πόρτα της εξόδου το συντομότερο. Να μην αποτελέσει εμπόδιο στην άμεση ανάγκη για αλλαγή ρότας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 26 Απριλίου