ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΤΑ… ΘΑΥΜΑΤΑ

O Μαρίνος Ουζουνίδης δεν φοβάται να μπει με το καλημέρα στα βαθιά κι ο Πανορμίτης Κωνσταντινίδης γράφει για τις προσδοκίες από τον νέο προπονητή.

Τα βασικά να κάνει, όχι τα… θαύματα

Πολλές φορές κι ο Τύπος, μέσα στο πλαίσιο της υπερβολής αλλά κυρίως λόγω μιας σπίθας ελπίδας που αχνοφαίνεται, κάνει λάθος να «ανεβάσει» υπερβολικά τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες από έναν νέο προπονητή.

Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός είδε… κι έπαθε με τον Αντρέα Στραματσόνι, όπως την έχει ξαναπατήσει και στο παρελθόν, η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας μάς βρίσκει με την μπάλα… χαμηλά.

Τέτοια εποχή, ήταν και πέρυσι που η φθορά του Γιάννη Αναστασίου με την ομάδα και τους παίκτες, δεν έφερνε αποτέλεσμα κι η ανάγκη ανανέωσης έμοιαζε επιτακτική. Η αλλαγή προπονητή (έπειτα από περίπου 2,5 χρόνια μάλιστα) χαιρετίστηκε από την πλειονότητα των φιλάθλων αλλά και του Τύπου, μα οι προσδοκίες έμειναν στα… σχέδια.

Ακόμα κι αν έγιναν εννέα μεταγραφές τον Γενάρη για να βοηθήσουν τον Ιταλό κι άλλες δέκα το καλοκαίρι!

Για αυτό το λόγο και παρά το γεγονός ότι όλοι οι Παναθηναϊκοί, θεωρούν ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι «παιδί της ομάδας» κανείς δεν τρέφει ελπίδες για να γυρίσει εντυπωσιακά το κλίμα. Κανείς δεν περιμένει θαύματα και ορθώς!

Γιατί ο Παναθηναϊκός πλέον δεν χρειάζεται τα θαύματα. Τα βασικά περιμένουμε όλοι να κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να ρολάρει η ομάδα. Τα αυτονόητα που λέμε, ώστε να στρώσει η ομάδα μέσα από ένα πιο ορθολογικό σχήμα. Να παίζει βάσει συγκεκριμένου πλάνου και συγκεκριμένων ρόλων. Κι όλα αυτά υπό το αυστηρό πλαίσιο της πειθαρχίας, που από όσο λέγεται τελευταία από όλες τις πλευρές, έμοιαζε με άγνωστη λέξη στο Κορωπί επί Στραματσόνι. Να υπάρχουν πια βασικές αρχές, ξεκάθαρες γραμμές κι ευδιάκριτα όρια σε όλους και από όλους.

Διότι δίχως αρχές δεν μπορεί να υπάρχει ομάδα κι ίσως εκεί κρύβεται τελικά κι η εξήγηση για όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο. Ή για να ακριβολογούμε, για όσα δεν έγιναν παρά τις προσθήκες πολλών και ποιοτικών παικτών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 26 Απριλίου