ΓΕΜΙΣΑΜΕ… ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ

Ο διευθυντής σύνταξης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ Πανορμίτης Κωνσταντινίδης προσπαθεί να εξηγήσει το Κύπελλο αστοχίας που έχει ήδη κατακτήσει ο Παναθηναϊκός

Γεμίσαμε… αστερίσκους

Το δίλημμα είναι το εξής:

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να σκοράρουν;

Ή μπορεί να τεθεί ανάποδα;

Δηλαδή, «οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να σκοράρουν και ως εκ τούτου έχουν αποκτήσει το ψυχολογικό πρόβλημα»;

Το εάν τελικά «έκανε η  κότα το αυγό, ή το αυγό την κότα» το ξέρει στα σίγουρα μόνο ο Στραματσόνι. Κι ενδεχομένως δεν το λέει.

Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις όμως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει γκολ με το σταγονόμετρο, και κάποιες φορές, όπως την Πέμπτη, δεν έχει καν μαζί του σταγονόμετρο και μένει στο μηδέν.

ΜΗΔΕΝ, ZERO, CERO, NOLL, NOLLA, Нула όπως γράφει η ΠΡΑΣΙΝΗ στο πρωτοσέλιδό της, σε όλες τις γλώσσες που μιλάνε στα αποδυτήρια της Λεωφόρου και το Κορωπί.

Μπας και αντιληφθούν όλοι τον προβληματισμό, επειδή δεν γνωρίζουν ελληνικά και δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν το σύνθημα από την εξέδρα,  έπειτα από το 0-0 με τον Ηρακλή.

Αν συζητούσαμε τώρα για μια ομάδα που δεν μπορεί να ανταλλάξει πάσα, να τσουλήσει την μπάλα και να δημιουργήσει, δεν θα μπαίναμε καν στον κόπο…

Αλλά είναι προφανές, πως, με κάθε πιθανή κι απίθανη ενδεκάδα που είδαμε φέτος τον Παναθηναϊκό, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, φτάνει στην πηγή αλλά σπάνια πίνει νερό. Ή δεν του αρκεί να «ξεδιψάσει» όπως στο 1-1 με τη Βέροια.

Χωρίς τη διάθεση να προσβάλουμε κανέναν, αυτό πιθανόν να μαρτυρά έλλειψη όχι μόνο αυτοπεποίθησης, αλλά και προσωπικοτήτων. Αφού δεν μπορεί κάθε βράδυ ο Μπεργκ να λύνει το «γόρδιο δεσμό» πρέπει να το κάνει κάποιος άλλος. Κάποιες φορές το έκανε ο Λέτο, το παλεύει κι ο Ιμπάρμπο, περισσότερο δημιουργικά, αλλά δεν υπάρχει διάρκεια, συνέχεια, συνέπεια. 

Ίσως επειδή σε όλους αυτούς τους, δίχως αμφιβολία, καλούς παίκτες που έχει φέρει ο Στραματσόνι και τους έχει βάλει δίπλα σε όσους βρήκε στο τριφύλλι, υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι. Πολλά «εάν», «εφόσον» και «υπό προϋποθέσεις». 

Κάποιοι είχαν αρκετό καιρό να παίξουν και θέλουν χρόνο να βρουν ρυθμό ή περισσότερο χρόνο να αναρρώσουν από πρόσφατο τραυματισμό.  Κάποιοι άλλοι  έρχονται από σοβαρό τραυματισμό και θέλουν ειδική διαχείριση, ορισμένοι είναι νευρικοί και θέλουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να τους τραβάει τα χαλινάρια.

Αστερίσκους που –πρέπει να ομολογήσουμε- ακόμη και εμείς δεν τους λάβαμε υπόψη μας όταν όλοι αυτοί φορούσαν την πράσινη φανέλα και θεωρούσαμε ως δεδομένο ότι κάθε βράδυ θα ξεδιπλώνουν στο γήπεδο το αναμφισβήτητο, κατά τα άλλα, ταλέντο τους…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 25 Απριλίου