ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ

Η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα μοιάζει και τελικά είναι πισωγύρισμα. Γράφει ο Πανορμίτης Κωνσταντινίδης.

Τρία βήματα πίσω

Που να μην ήταν κι υποψιασμένοι στον Παναθηναϊκό για τον αγώνα με την Ξάνθη… Όλη την εβδομάδα πριν από τον αγώνα το βλέπαμε, το «μυρίζαμε» ότι έρχεται ένας αγώνας-παγίδα και το απόγευμα της Κυριακής είδαμε την ομάδα του Στραματσόνι να πέφτει μέσα σε αυτήν και να μην μπορεί να ξεφύγει.

Τα ρεπορτάζ έλεγαν ότι το προπονητικό επιτελείο ακολουθεί ειδικά προγράμματα ώστε να συντηρούνται οι διεθνείς και να αυξάνουν την ένταση οι υπόλοιποι, όσο περνά ο καιρός, αλλά όλα αυτά τα σχέδια καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων όταν στο τέλος της ημέρας έχεις κάνει τέτοιο πισωγύρισμα.

Διότι μόνο ως τέτοιο λογίζεται το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ξάνθη. Μοιάζει και είναι ένα αποτέλεσμα από το… περυσινό πρωτάθλημα ή από το προπέρσινο. Θεωρητικά ο φετινός Παναθηναϊκός είχε πολλές περισσότερες πιθανότητες να μην γκελάρει παρά το εφιαλτικό απόγευμα του Λουκ Στιλ, αλλά οι τόσες και τόσες λύσεις, για τις οποίες σημειωτέον όλοι μας έχουμε αναλύσει και «καυχηθεί», έμειναν καλά κρυμμένες στη… θεωρία.
Τα λάθη του Άγγλου δεν μπορούν να καλύψουν την ανυπαρξία δημιουργίας στην επίθεση, ούτε ένα ακόμη χαμένο ημίχρονο, από τα αμέτρητα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Κι αν υποτίθεται ότι οι διεθνείς παίκτες είχαν μια δικαιολογία, ή ακόμη κι ότι παίκτες όπως ο Μπεργκ, έχουν δικαίωμα να κάνουν κι ένα ματς δίχως να πάρουμε είδηση ότι παίζουν, οι υπόλοιποι τι έκαναν; Μόνο ο Λέτο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κι όχι επειδή σκόραρε, αλλά επειδή με το που μπήκε ο Παναθηναϊκός πάλι πίστεψε ότι μπορεί να το γυρίσει. Και πλησίασε στο στόχο αλλά ας όψεται μετά το γκολ της ζωής του Βασιλακάκη και το δεύτερο –έστω και μικρότερο- λάθος του Στιλ.

Οι υπόλοιποι όμως που ήταν; Που ήταν η ουσία από τον Βιγιαφάνιες που «πρέπει να παίζει από το πρώτο λεπτό»; Πόσες σέντρες πέρασε ο Μέστο από δεξιά; Που εξαφανίζεται ο Χουλτ όταν πρέπει να χωρέσει στην ενδεκάδα με τον Γουακάσο; Πότε θα μας δείξει τι πραγματικά αξίζει ο Εμποκού; Γιατί κ.Στραματσόνι ο Παναθηναϊκός καταλαμβάνεται από τέτοιο «πανικό» σε κάθε ματς, όταν αρχίζουν να του στραβώνουν κάποια πράγματα;

Αυτά και πάρα πολλά ακόμη είναι ερωτηματικά που όσο προχωράει η σεζόν θα έπρεπε να μειώνονται, να απαντώνται κι όχι να αυξάνονται, όπως συμβαίνει τώρα. Σύμφωνοι μια ήττα δεν πρέπει να είναι και καταστροφή ειδικά σε έναν «μαραθώνιο» 30 αγωνιστικών, αλλά με εμφανίσεις όπως αυτή της Κυριακής, δεν μπορούμε να μιλάμε για τον καλύτερο Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών. Διότι αυτός ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με την Ξάνθη δεν έκανε ένα βήμα, αλλά τρία βήματα προς τα πίσω. Σε όλους τους τομείς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 17 Μαρτίου