ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας, μετά το μήνυμα που έστειλε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, νωρίς σήμερα το πρωί το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναφέρει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκληση χωρίς όρια από Τουρκία: Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα

Η επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή, κάνει λόγο για «ανοχή εκ μέρους της Τουρκίας», προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην εκμεταλλεύεται την ανοχή της και να μην προσπαθεί να δημιουργεί τετελεσμένα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις συνθήκες της Λωζάνης (1923) και των Παρισίων (1944), όπου όπως επιμένει η Άγκυρα, γίνεται σαφής επισήμανση για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, αυτό σημαίνει ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν τα νησιά για κανένα λόγο, ούτε για να κάνουν ασκήσεις αλλά ούτε και για ανεφοδιασμό και τροφοδοσία.

Λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Ανατολικό Αιγαίο κατά παράνομης μετανάστευσης, αυτό συμβαίνει, λέει η ανακοίνωση, με την ανοχή της Άγκυρας. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 18 Αυγούστου