ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΙΧΑΡΔΟΥ: ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Καταιγιστικές εξελίξεις στη φερόμενη εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορίας χρυσού - Πρωτοφανείς προχειρότητες, σημαντικές παραλείψεις και γκάφες ολκής στην ογκώδη δικογραφία - Νέα εμπλοκή στην  υπόθεση - Σε δικαστικό... θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της «λαθρεμπορίας χρυσού», καθώς λίγες ώρες μετά την κίνηση της ανακρίτριας για ανάκληση των 8 ενταλμάτων προσωρινής κράτησης ισάριθμων κατηγορουμένων, η Εισαγγελία δεν έχει δώσει ακόμη τη σύμφωνη γνώμη για ....να ανάψει το πράσινο φως για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων - Πρωτοφανείς καταστάσεις που εκθέτουν και το κύρος της δικαιοσύνης και το κύρος της πολιτικής ηγεσίας του τόπου

Δικαστικό θρίλερ με την υπόθεση Ριχάρδου: Εμπλοκή ανακρίτριας και εισαγγελίας για την αποφυλάκιση

Η κατάσταση θυμίζει ιλαροτραγωδία. Μετά τις ενέργειες των συνηγόρων των εμπλεκομένων, δημιουργήθηκε αναστάτωση και η ανακρίτρια ζήτησε την αποφυλάκισή τους, η εισαγγελία πετάει το μπαλάκι στο δικαστικό συμβούλιο περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την υπόθεση. 

 

Υπό αυτά τα δεδομένα οι 8 κατηγορούμενοι επί του παρόντος παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

 

Έτσι η επόμενη δικονομική κίνηση που μελετούν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους είναι η κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση της προσωρινής τους κράτησης. Σε μία τέτοια περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική αρχή φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης επικαλούμενη αντίθετες αποφάσεις σε υποθέσεις εξαγωγής χρυσού.

 

Η διαφορετική αυτή προσέγγιση σύμφωνα με πηγές από το χώρο της δικαιοσύνης αποτυπώνει τη νομική διάσταση απόψεων που έχει προκύψει για την υπόθεση αυτή.

 

Από το πρωί της Τρίτης 4/12/2018 η υπόθεση έχει πάρει άλλη τροπή αφού σύμφωνα με τους συνηγόρους του Ριχάρδου δεν υπάρχει αδίκημα καθώς όπως υποστήριξαν για την εξαγωγή χρυσού δεν απαιτείται η καταβολή δασμών. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου