ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΝΕΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙ… ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΕΦ

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Καθυστερήσεις στις… καθυστερήσεις κάνουν τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ τα «έβαλε» αυτήν τη φορά με τα… ΜΜΕ για τον Ντιμιτρόφ, κάνοντας λόγο για «ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη».

Σκοπιανό: Νέες καθυστερήσεις και ανακοίνωση αντί… τηλεφωνήματος από τον Ζάεφ

Ενώ η ελληνική ηγεσία αναμένει τηλεφωνική επαφή μεταξύ του Σκοπιανού πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση των Σκοπίων εξέδωσε - για την ώρα - μία απλή ανακοίνωση, προκειμένου να… πείσει πως δεν βάζει εμπόδια στη λύση του ζητήματος της ονομασίας.

 

Τι και αν η κλεψύδρα των γειτόνων αδειάζει επικίνδυνα, καθώς σε μερικές εβδομάδες είναι η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. και λίγο αργότερα εκείνη του ΝΑΤΟ, στην οποία ευελπιστούν να δεχτούν πρόκληση να ενταχθούν στη Συμμαχία (με την προϋπόθεση βέβαια πως θα έχει λυθεί το ζήτημα της ονομασίας), ο Ζάεφ προτιμά να... επαναλαμβάνεται με ανακοινώσεις χωρίς ουσία.

 

«Είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και η κυβέρνηση των Σκοπίων παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση της γείτονος.

 

«Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος», συνεχίζει η κυβέρνηση των Σκοπίων και τονίζει πως «η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται».

 

Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου