ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ «8»: ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

Ελέγχονται τα φαγητά τους – Επιστρατεύτηκαν ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και ελεύθεροι σκοπευτές - Κάμερες παρακολουθούν κάθε κίνηση περιμετρικά του χώρου που βρίσκονται 

Θρίλερ με τους «8»: Τους κρύβουν σε στρατόπεδο – Φοβούνται ακόμα και δολοφονία τους

Με έναν λόγο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο «εμπρηστικός» και σε ύφος που ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, απείλησε την περασμένη Τρίτη (05/06) ευθέως την Ελλάδα ότι η Άγκυρα θα απαγάγει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλισαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, αμέσως μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μποζντάγ κουνάει απειλητικά το δάχτυλο εναντίον της χώρας μας, εντούτοις αυτή τη φορά ο εκπρόσωπος του «σουλτάνου» και αντιπρόεδρος της Τουρκίας ξεπέρασε τα όρια.

«Μπορεί η Ελλάδα να μην τους εξέδωσε ή, ακόμη, να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες. Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε», είπε.

Η δήλωση αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει συναγερμό στην Αθήνα. Ο υπουργός Άμυνας έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ ενώ παράλληλα στήθηκε ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των οχτώ Τούρκων αξιωματικών.

Φοβούνται δολοφονία

Μετά και τις ξεκάθαρες απειλές της τουρκικής κυβέρνησης, ο μεγάλος φόβος δεν είναι τόσο αυτός της επιχείρησης απαγωγής, καθώς και οι οκτώ διαμένουν σε στρατόπεδο στον ηπειρωτικό χώρο, όσο το ενδεχόμενο να προσπαθήσει κάποιος να τους σκοτώσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ξεχωριστή ροή πληροφόρησης ειδικά για την υπόθεση των «οκτώ» και η φρούρηση αναπροσαρμόζεται με αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου, ανάλογα με τις νέες κάθε φορά πληροφορίες.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον προηγούμενο χώρο κράτησης, και οι «Οκτώ» βρίσκονται υπό συνεχή και αυστηρή επιτήρηση. Έχουν ωστόσο ιδιωτικότητα, αφού στον καθένα αναλογεί ένα δωμάτιο, ενώ κοινόχρηστα είναι η κουζίνα και το σαλόνι.

Έχουν ελευθερία να κάνουν πεζοπορία ή τρέξιμο αλλά όχι να βγαίνουν από τον φυλασσόμενο χώρο. Οι μοναδικές επισκέψεις που δέχονται είναι αυτές από τους δικηγόρους τους. Και όσοι μπαίνουν στο χώρο, ελέγχονται εξονυχιστικά.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακροβολισμένοι περιμετρικά των εγκαταστάσεων και ελέγχουν κάθε κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου