ΟΡΓΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ MOODY'S: ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ

Τα βέλη του κατά της Ελλάδας έστρεψε για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την υποβάθμιση της Τουρκίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

Οργή Ερντογάν εναντίον Moody's: Υποβαθμίζετε εμάς και όχι την Ελλάδα που βυθίζεται

Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας κατά μία βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2, στην κατηγορία «σκουπίδια» δηλαδή, ο Τούρκος Πρόεδρος αμφισβήτησε τα κριτήρια του οίκου αξιολόγησης

O Ερντογάν στην προσπάθεια του να αμφισβητήσει τα κριτήρια της Moody's άφησε αιχμές κατά της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

«Ποια είναι τα κριτήρια σας;  Αποκαλύψτε τα κριτήρια σας πρώτα. Οι γείτονες μας βυθίζονται, είναι εξαντλημένοι. Η τουρκική οικονομία αναπτύσσεται. Δεν έχει πτωτική τάση. Σας ξέρουμε καλά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s έχει υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου