ΔΗΛΩΣΗ - «ΒΟΜΒΑ» ΖΑΕΦ: ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ζόραν Ζάεφ | Σκοπιανό: «Λάδι στη φωτιά» της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας έριξε την Παρασκευή (23/02) ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας την άρνησή του να προβεί η σκοπιανή κυβέρνηση σε αλλαγή του Συντάγματος, σε ό,τι αφορά τις αλυτρωτικές αναφορές που υπάρχουν σε αυτό.

Δήλωση - «βόμβα» Ζάεφ: Αρνείται αλλαγή του Συντάγματος στα Σκόπια

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Balkan Insight και ερωτηθείς, ειδικότερα εάν είναι πιθανή η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων, ο κ. Ζάεφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι δύο πλευρές δεν πρέπει να ανοίγουν ζητήματα τα οποία θα κάνουν αδύνατη μία λύση».

Επί της ουσίας, ο κ. Ζάεφ δείχνει με τη στάση του πως τα Σκόπια θα αρκεστούν απλώς σε αλλαγές ονομάτων για δρόμους και αεροδρόμια, αλλά για τις αλυτρωτικές «κορώνες» που είχαν εγγραφεί στο σκοπιανό Σύνταγμα ούτε λόγος!

Κατά τα λοιπά, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ευχή και επιθυμία όχι μόνο δική μου, αλλά και όσων από εμάς έχουμε εμπλακεί στην διαπραγμάτευση, είναι να φθάσουμε σε λύση της διαμάχης για το όνομα μέχρι το τέλος Μαρτίου».

Προφανώς, ο κ. Ζάεφ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δηλώσεις που είχε κάνει την Πέμπτη (22/02) ο Επίτροπος Διέυρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ότι οι Βρυξέλλες βλέπουν θετικά την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για τα Σκόπια, αλλά και για την Αλβανία, έστω κι αν υπάρχουν σοβαρά ανεπίλυτα ζητήματα των δύο χωρών με την Ελλάδα, όπως το ονοματολογικό και τα θαλασσια σύνορα αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου