ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΤΟ SAIPEM 12000 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Τουρκικά νταηλίκια στο οικόπεδο 3: Νέο επεισόδιο του ιταλικού γεωτρύπανου σήμερα 23/02/2018 - Απείλησαν να το βυθίσουν οι Τούρκοι - Θα παραμείνει στο λιμάνι της Λεμεσού για κάποιες ημέρες μέχρι να αποσοβηθεί η κρίση -  Τι λέει η Κυπριακή κυβέρνηση - Τείχος από 6 τουρκικά πολεμικά πλοία βρήκε μπροστά του και χθες 22/02/2018 το γεωτρύπανο Saipem 12000 όταν επιχείρησε για μια ακόμη φορά να φτάσει στον στόχο του - Στήνουν σκηνικό Ιμίων και στην Κυπριακή ΑΟΖ επιθυμώντας θερμό επεισόδιο

Πόλεμος νεύρων στην Κύπρο: Στη Λεμεσό το SAIPEM 12000 μετά τις απειλές των Τούρκων

Αντιμέτωπο με πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία βρέθηκε σήμερα 23/02/2017 το πρωί το γεωτρύπανο SAIPEM 12000 το οποίο επιχείρησε για άλλη μια φορά να κατευθυνθεί στον στόχο Σουπιά, στο τεμάχιο 3 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, χωρίς αυτό να γίνει τελικά εφικτό λόγω των τουρκικών απειλών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, ύστερα από συνεννόηση της ιταλικής εταιρείας ENI με τον καπετάνιο του γεωτρύπανου SAIPEM 12000, o καπετάνιος επιχείρησε για άλλη μια φορά να κατευθυνθεί προς τον στόχο Σουπιά, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει η γεώτρηση της εταιρείας.

Oι τούρκοι απείλησαν να το βυθίσουν. Με ελιγμούς ο καπετάνιος απέφυγε και πάλι την σύγκρουση.

Σύμφωνα με τς πρώτες πληροφορίες το πλοίο θα αποχωρούσε για το Μαρόκο. Τελικά όπως αποφασίστηκε το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ SAIPEM 12000 θα πάει στο λιμάνι Λεμεσού όπου θα παραμείνει για 2-4 μέρες.

Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε τόσο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημερώνει με τη σειρά τους Ευρωπαίους ηγέτες, που βρίσκονται στη Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε ότι αναβάλλεται η γεώτρηση της ΕΝΙ στον στόχο «Σουπιά», αλλά, δήλωσε, «δεν ακυρώνονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου