ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ - ΝΙΜΙΤΣ

Σκοπιανό | Νίκος Κοτζιάς | Μάθιου Νίμιτς: «Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, συζητάμε για το Σκοπιανό 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια είναι τα ζητήματα. Είναι ώρα των αποφάσεων και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί», τόνισε την Τρίτη (30/01) ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Κοτζιά.

Σκοπιανό: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά - Νίμιτς

Το καλό κλίμα που υπήρξε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Νίμιτς, επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης (30/01) και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας, πάντως, ότι δεν υπάρχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα ως προς την επίλυση του Σκοπιανού.

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά θα υποβάλει ένα σχέδιο συμφώνου προς τη γείτονα χώρα για το θέμα του ονόματος και είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι καλή τη πίστη μπορούμε να οδηγηθούμε προς μια θετική κατέυθυνση, τα άλλα τα αφήνω σε όσους θέλουν να κάνουν απλώς κριτική».

Όπως δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, «συζητήσαμε σχετικά με το τι μπορούμε να υιοθετήσουμε και πού έχουμε ενδοιασμούς σε σχέση με τις προτάσεις του κι εκεί του πρότεινα εναλλακτικές».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου