ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα | Ειδήσεις: Τι θα πουν στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος - Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr 

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Σεβασμό στη συνθήκη της Λωζάνης θα ζητήσει ο Παυλόπουλος

Καλά προετοιμασμένη προσέρχεται η ελληνική πλευρά (Προεδρία της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός) στις συναντήσεις και συζητήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Τ. Ερντογάν και την πολυπληθή τουρκική αντιπροσωπεία που φτάνουν αύριο στην Αθήνα.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο κι ο πρωθυπουργός επιθυμούν να πάει καλά αυτή η επίσκεψη. Και οι λόγοι είναι ευνόητοι. Απ’ την άλλη πλευρά όμως ουδείς είναι διατεθειμένος να απεμπολήσει έστω και ελάχιστα απ’ τις πάγιες εθνικές μας θέσεις και να δώσει τη δυνατότητα στην Τουρκία να θεωρήσει ότι πέτυχε να «διασπάσει» τις κόκκινες ελληνικές γραμμές.

Στο πλαίσιο αυτά, ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος τόσο στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Τ. Ερντογάν όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του (στις δηλώσεις των δύο Προέδρων αύριο το μεσημέρι πριν τη συνάντησή τους και στην προσφώνηση στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί αύριο στις 19.30 στο Προεδρικό Μέγαρο) θα τονίσει την αναγκαιότητα πλήρους και χωρίς όρους σεβασμού της Συνθήκης της Λωζάνης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Μαρτίου