ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ: ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΑΠΟ ΠΟΥΤΖΝΤΕΜΟΝ, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Καταλονία | Ανεξαρτησία Καταλονίας: Σε πλήρη αναδίπλωση με φόντο την ανεξαρτησία της Καταλονίας προχώρησε λίγο μετά τις 20:00 την Τρίτη (10/10/2017) ο επικεφαλής της περιφέρειας, Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος κατά το διάγγελμα του ενώπιον του περιφερειακού Κοινοβουλίου στη Βαρκελώνη δήλωσε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να υπάρξει ρήξη ούτε με την Ισπανία αλλά ούτε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τη συνέχιση του διαλόγου, σε πνεύμα ειρήνης και δημοκρατίας.

Ανεξαρτησία Καταλονία: Στροφή 180 μοιρών από Πουτζντεμόν, αναβάλλεται η ανεξαρτησία

Αν και ο κ. Πουτζντεμόν επανέλαβε ότι θα ακούσει το αίτημα του καταλανικού λαού, για να καταστεί σύντομα η περιοχή ανεξάρτητο κράτος, επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Μαδρίτη και να ρίξει γέφυρες, ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των Ισπανών Συντηρητικών του Μαριάνο Ραχόι.

Τα σημεία - κλειδιά στο διάγγελμα του κ. Πουτζντεμόν Ο επικεφαλής των Καταλανών ζήτησε να υπάρξει εξουσιοδότηση, ώστες να ανακηρυχθεί η περιφέρεια ανεξάρτητο κράτος Πρότεινε την αναστολή της εφαρμογής της διακήρυξης της ανεξαρτησίας στην Καταλονία, με σκοπό να ανοίξει ο διάλογος με τη Μαδρίτη Χαρακτήρισε σημαντική τη διεθνή διαμεσολάβηση για την επίλυση της κρίσης Δήλωσε πεπεισμένος ότι η διαμάχη της Καταλονίας με την Ισπανία μπορεί να επιλυθεί μέσω της οδού των διαπραγματεύσεων Αναλυτικά το διάγγελμα του επικεφαλής της Καταλονίας

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου