ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΒΟΜΒΩΝ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στο «πόδι» βρίσκονται οι Αρχές και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής καθώς στον χώρο της 112 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκαν δύο μεγάλες βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ασπρόπυργος: Εκκενώνονται περιοχές για την εξουδετέρωση βομβών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Οι δύο βόμβες αναμένεται να εξουδετερωθούν και έχουν ήδη δοθεί εντολές για εκκένωση των γύρω περιοχών για λόγους ασφαλείας.

 

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, έχει ενημερώσει σχετικά με την επιχείρηση εξουδετέρωσης τους πολίτες που διαμένουν, έχουν επιχειρήσεις ή εργάζονται στις περιοχές – συνοικίες, «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια».   

 

Παράλληλα, επιβάλλεται η μεταστάθμευση των οχημάτων τους, έξω από την επικίνδυνη ζώνη. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων θα πρέπει να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, εξαιτίας του ωστικού κύματος.   

 

Στην επείγουσα ανακοίνωση του Δημάρχου Ασπροπύργου επισημαίνεται επίσης ότι οι Γονείς ή Κηδεμόνες μικρών παιδιών, θα πρέπει να τα ενημερώσουν για το ενδεχόμενο εκκωφαντικού θορύβου, προκειμένου να μην τρομάξουν ή πανικοβληθούν. 

 

Για τη φιλοξενία - παραμονή των κατοίκων της συνοικίας «Αεροδρόμιο», στη διάρκεια της επιχείρησης, ο Δήμος έχει φροντίσει να παραμείνουν ανοιχτές,  οι κτιριακές υποδομές του δήμου ενώ θα υπάρχουν και λεωφορεία για τους κατοίκους που δεν διαθέτουν δικό τους μέσο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου