ΠΡΑΣΙΝΗ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ !

Ντυμένοι στα πράσινα είναι αρκετοί φινλανδικοί σύλλογοι από διάφορα αθλήματα , αποκτώντας έτσι ιδιαίτερους δεσμούς με τον Panathinaikos.

Πράσινη η χώρα του Άη Βασίλη !

Ένα από τα… λατρεμένα χρώματα στη χώρα του Αή Βασίλη είναι το πράσινο, αφού άλλωστε αυτή είναι και η …γνήσια απόχρωση του, προτού εμφανιστεί η Coca Cola και τον «κοκκινίσει». Η σκανδιναβική χώρα έχει ιδιαίτερη σχέση με τα πράσινα και ασφαλώς ο Panathinaikos δεν περνάει απαρατήρητος σαν σύλλογος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Κότκαν περιλαμβάνεται σε έναν «πράσινο» διαδικτυακό κατάλογο των πιο γνωστών  συλλόγων που έχει δημιουργηθεί στη Φινλανδία και φυσικά από εκεί δεν θα μπορούσε να λείψει ο «σύλλογος μεγάλος»

Αναφορικά με την Κότκαν ιδρύθηκε το 1927 στην περιοχή Κότκαν (Kotkan Työväen Palloilijat)

 και έχει τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Δημιουργήθηκε από εργάτες της περιοχής και φυσικά οι υποστηρικτές του συλλόγου ήταν από τη συγκεκριμένη τάξη. Στην πορεία των χρόνων το ποδοσφαιρικό τμήμα γιγαντώθηκε και μάλιστα πανηγύρισε δύο φορές το πρωτάθλημα Φινλανδίας το 1951 και το 1952.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σεζόν 1981-82  αγωνίστηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο κύπελλο Κυπελλούχων από όπου απέσπασε θετικό αποτέλεσμα από τη Μπαστιά.

Ανάλογες επιτυχίες έχει και το τμήμα μπάσκετ καθώς έχει σηκώσει έξι φορές το εγχώριο πρωτάθλημα (1958, 1967, 1988, 1991, 1993, 1994). Από κει και πέρα μία ακόμα  μεγάλη πράσινη ομάδα της Φινλανδίας είναι η Μάριεχαμν όπου πήρε σάρκα και οστά το 1919 και τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά κύπελλα στον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ. Η συγκεκριμένη ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια το 2004 και έκτοτε αγωνίζεται εκεί και έχει πλασαριστεί σε αρκετές καλές θέσεις.

Στο μεταξύ υπάρχουν και άλλες …ομόχρωμες ομάδες για τους «αιώνια πιστούς» που κατοικούν στη σκανδιναβική χώρα και ψάχνουν για κάποιο… υποκατάστατο, όπως είναι οι: Grankulla IFK, Korson Palloseura, Laajasalon Palloseura, Luvian Veto, Ekenäs Idrottsförening, FC KooTeePee, FC Rauma, Orimattilan Pedot , Tikkurilan Palloseura, Tuusulan Palloseura, Espoon Honka, Maskun Palloseura και HPS Helsinki.

Άγγελος Σκλαβουνάκης 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου