«ΙΔΕΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» (PICS)

Η Βίκυ Κουβέλη «ανοίγει» την «καρδιά» της στην «Π» αναφορικά με τα μελλοντικά της σχέδια αλλά και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Καζάν

«Ιδέα ο Παναθηναϊκός» (pics)

Περήφανη έκανε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα αλλά και τον Παναθηναϊκό η Βίκυ Κουβέλη, η οποία τον περασμένο Αύγουστο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ ανοιχτής θάλασσας κατηγορίας Μάστερς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας. Μάλιστα η αθλήτρια του Παναθηναϊκού κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 800μ αλλά και στα 400μ στην πισίνα του Aquatic Palace. Πλέον η Κουβέλη συνεχίζει την προετοιμασία της καθημερινά με στόχο τις επόμενες διοργανώσεις όπου και θα διεκδικήσει την πρωτιά όπως κάνει κάθε φορά που αγωνίζεται. Η αρχή θα γίνει τον Απρίλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μάστερς που διοργανώνει η ΚΟΕ στη Θεσσαλονίκη. «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη αγάπη και ιδέα. Ζω στην Αθήνα και είναι η ομάδα που από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου βλέπω και παρακολουθώ όποτε μπορώ. Το δελτίο μου είναι στον Παναθηναϊκό. Με συγκίνηση βλέπω το όνομα του συλλόγου να αναφέρεται όταν κερδίζω» είπε αρχικά η Κουβέλη μιλώντας στην «Π» για να προσθέσει: «Το πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι μια πρόβα τζενεράλε εν όψει και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Λονδίνο. Έχω πιάσει τα όρια από το Καζάν αλλά θέλω να δω σε τι κατάσταση είμαι».

«Με τη βοήθεια της DPG θα τα καταφέρω»

Μετά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, η αθλήτρια του Παναθηναϊκού θα ετοιμαστεί για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πισίνας στο Λονδίνο στις αρχές Μαΐου αλλά και το Πανευρωπαϊκό Ανοικτής θάλασσας στην Κροατία. Από εκεί και πέρα τον Ιούνιο υπάρχει επίσης μια ακόμη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΚΟΕ στη λίμνη Βεγορίτιδα. Τέλος το μεγαλύτερο στοίχημα της αθλήτριας του Παναθηναϊκού είναι η συμμετοχής της στο πέρασμα Ευρώπης-Αφρικής στο Γιβραλτάρ, στο οποίο και θα συμμετάσχει με την συμπαράσταση της DPG. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόσταση είναι 22 km το πέρασμα του Γιβραλτάρ ανάλογα με τα ρεύματα. «Είχα βάλει στόχο το πέρασμα Ευρώπης-Αφρικής κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο λόγω πολλών περιπτώσεων και παραγόντων που επικρατούν σε αυτό το μέρος καθώς είναι άλλη η θερμοκρασία της θάλασσας εκεί αλλά και τα ρεύματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Με την χορηγία της DPG θα τολμήσω να κάνω αυτό το πέρασμα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Ο αγώνας ξεκινάει από την Ισπανία και καταλήγει στην Αφρική. Είναι περίπου 4 ώρες αυτή η διαδρομή συνεχόμενες . Μπορείς να σταματήσεις για λίγο και να πάρεις κάποιους υγρούς υδατάνθρακες αλλά απαγορεύεται να ακουμπήσεις τη βάρκα καθώς θα ακυρωθείς» εξηγεί στην «Π» η Κουβέλη για να προσθέσει: «Το έχω συνηθίσει πλέον αυτό. Από τα 10 μου κάνω αυτό το σπορ. Είναι πολύ δύσκολο να προπόνησε μόνιμα και να κρίνεσαι. Παλεύω με όποια μέσα μπορώ. Μπορεί να είμαι πολλά χρόνια αλλά συνεχίζω να μάχομαι θέλω να τα πάω καλά και στις επόμενες διοργανώσεις και εύχομαι να είμαι υγιείς για να μπορέσω να ανταπεξέλθω. Είσαι εργάτης στο συγκεκριμένο άθλημα. Η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου δεν με έκανε να σταματήσω. Μπήκαν νέοι στόχοι και δεν έχω επαναπαυθεί. Το καθημερινό πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο. Καθώς έχω και άλλες υποχρεώσεις. Πρέπει ο αθλητής να νικήσει και την ψυχική κούραση πέρα από την σωματική. Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό».

 

PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου