ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΠΟΛΗ

Ένα βιβλίο που αφορά την ιστορία του Παναθηναϊκού βρίσκεται πλέον στις προθήκες των βιβλιοπολείων.

Κυκλοφόρησε η Παναθηναϊκούπολη

Η παρουσίαση του βιβλίου «Παναθηναϊκούπολη» θα γίνει στον «Τάφο του Ινδού» στις 4 Φεβρουαρίου στην οποία θα βρεθούν παλιοί και νέοι αθλητές, αλλά και παράγοντες του Παναθηναϊκού, όπως ενημέρωσε ο Ερασιτέχνης στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Το βιβλίο «Παναθηναϊκούπολη» μόλις κυκλοφόρησε και διατίθεται από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία και σύντομα από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Η παρουσίαση θα γίνει στο καφέ του «Τάφου του Ινδού» (γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», θύρα 7) την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 19:00.

«Η Παναθηναϊκούπολη είναι η Ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι η πόλη που έχτισαν, στο πέρασμα 105 ετών, αθλητές, παράγοντες, αλλά και οπαδοί της 13ης Θύρας. Σε αυτή την πόλη δεν ζουν πολίτες, αλλά αναμνήσεις. Στην Παναθηναϊκούπολη ξαναζωντανεύουν στιγμές δόξας, νίκες, κούπες, διακρίσεις, πρωτοπορίες, κοινωνικό έργο».

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει ο πρόλογος του μυθιστορήματος του Ανδρέα Οικονόμου «Παναθηναϊκούπολη», το οποίο απευθύνεται σε μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του Τριφυλλιού. Σε παιδιά που λαχταρούν να γνωρίσουν την «πραγματική Ιστορία του Συλλόγου του Μεγάλου», σε ενήλικες, ακόμα και σε ηλικιωμένους που συγκινούνται κάθε φορά που φέρνουν στο μυαλό τα παλιά.

Το βιβλίο της Παναθηναϊκούπολης αφορά μία ιστορία, ένα ταξίδι στο χρόνο, που στηρίζεται μόνο σε πραγματικά γεγονότα, σε στιγμές μεγαλείου και δόξας του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου.

Τα μηνύματα που επιθυμεί να περάσει -κυρίως στη νεότερη γενιά- ο συγγραφέας είναι δύο:

Πρώτον, ότι οι έννοιες «χθες», «σήμερα», «αύριο» είναι απόλυτα συνυφασμένες μεταξύ τους και πως για να μπορέσει κανείς να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον οφείλει να γνωρίζει την Ιστορία του και να διδάσκεται από αυτήν.

Το δεύτερο μήνυμα καθρεφτίζεται στα λόγια του Μιχάλη Παπάζογλου, ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού, κατά το 1929: «Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει το Σωματείο του διά της προσωπικής του εργασίας. Ο καθένας είναι σε θέση να κάνει “κάτι”».

Σήμερα, ογδόντα πέντε χρόνια μετά, η κρίση που μαστίζει τον Σύλλογο, είναι ταυτόχρονα και μία νέα, μεγάλη ευκαιρία για ΟΛΟΥΣ, ώστε να συνδράμουν, με όποιον τρόπο μπορούν, στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στη φυσική του θέση, στην κορυφή. Κάθε φίλαθλος, μικρός ή μεγάλος, ανεξαρτήτως ελευθέρου χρόνου και γνώσεων, μπορεί να προσφέρει από μία υπηρεσία. Κανείς δεν περισσεύει.

«Η «Παναθηναϊκούπολη» είναι μία ιστορία που περιγράφει πόσο ευλογημένοι είμαστε που ανήκουμε στον μεγαλύτερο σύλλογο που ιδρύθηκε ποτέ» (Ζαχαρίας Πιτυχούτης)

Για πληροφορίες:
Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: 210 - 6444401
Εκδόσεις Σοκόλη – Κουλεδάκη: 210 - 3805520

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:00 στο νέο καφέ που άνοιξε στην είσοδο του «Τάφου του Ινδού» στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, παρουσία παλαιμάχων, νυν αθλητών και παραγόντων του Παναθηναϊκού».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 22 Μαρτίου