ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ «ΠΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!

Μια ακόμα μεγάλη μαγική «πράσινη» στιγμή πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα το 1968  με πρωταγωνιστή τον επικοντιστή του Παναθηναϊκού Χρήστο Παπανικολάου και ο Σύλλογος δεν ξεχνά την συγκεκριμένη στιγμή.

Σαν σήμερα: Η σπουδαία «πτήση» του Παπανικολάου!

Ο «πράσινος» θρύλος στο άλμα επί κοντώ έλαμψε με τη σπουδαία παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Μεξικό και εντυπωσίασε τους πάντες με την απόδοση του.  Συγκεκριμένα ο… πράσινος «βασιλιάς των αιθέρων» είχε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος όπου «πέταξε» στα  5 μέτρα και 35 εκατοστά.  Μάλιστα η συγκεκριμένη επίδοση αποτέλεσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ ενώ παράλληλα ήταν και νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο τρικαλινός πρωταθλητής ήταν άτυχος καθώς οι αντίπαλοι του …ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τελικά κατέλαβε τη τέταρτη θέση. Στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Ανατολικογερμανός Νόρντβιγκ που ξεπέρασε τα 5 μέτρα και 40 εκατοστά και ήταν ένας αθλητής που αγωνιζόταν συχνά πυκνά ντοπαρισμένος.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό και τον «σύλλογο μεγάλο» όπου θα είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα. όπως αποκαλύφτηκε από αρχεία της Στάζι.Παρόλα αυτά για κάποιο περίεργο λόγο δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ανάκλησης των μεταλλίων του από τη ΔΟΕ!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου