ΨΗΛΑ Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Σαν σήμερα το 1978 ο Παναθηναϊκός σάρωσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Ψηλά η «πράσινη» σημαία στο Φάληρο

Σημαντικές ήταν οι επιτυχίες των αθλητών του Παναθηναϊκού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε σαν σήμερα το 1978 στο τότε στάδιο Καραϊσκάκη και ο Σύλλογος δεν λησμονεί την συγκεκριμένη στιγμή.

Αναλυτικότερα, ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος όπου είχε πρωτεύσει στα 1500 μέτρα πήρε την πρώτη θέση και στα 5.000 μέτρα όπου τερμάτισε σε χρόνο 14.42.5.

Παράλληλα πολύ καλή ήταν η παρουσία του Ζήση Κούρελλου στο δέκαθλο όπου αναδείχτηκε πρώτος στο… απαιτητικό αυτό άθλημα συγκεντρώνοντας 6.937 βαθμούς.

Από κει και πέρα μοναδική ήταν για ακόμα μια φορά η κούρσα των αδερφών Καραγιώργου στα 20.000 μέτρα βάδην, αφού έσπασαν το πανελλήνιο ρεκόρ τερματίζοντας ταυτόχρονα σε χρόνο 1.27.08.

Επρόκειτο για ένα περίεργο πρωτάθλημα, καθώς ο ΠΑΟ κατέκτησε τον τίτλο στον αγωνιστικό στίβο ωστόσο τον έχασε στα χαρτιά. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» ενώ υπήρξε και έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου, ο τίτλος χάθηκε επειδή ένας αθλητής του Πανελληνίου έτρεξε μια λιγότερη στροφή στο αγώνισμα του και τελικά χάρισε τους βαθμούς που έπρεπε για να ξεπεράσουν οι «ολυμπιονίκες» τον Παναθηναϊκό, 59 έναντι 58.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου